Sunday, November 15, 2020

Filem English | Enola Holmes (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Memang berbaloi tengok filem ini.. Sha tengok pun lepas baca review dekat blog Farhana Jafri 👉 Movie Review : Enola Holmes.. Baca review Farhana buat Sha jadi excited nak tengok filem ini dan memang sangat berbaloi.. Cukup rencah untuk hilangkan boring di hujung minggu.. hehehe.. Memang comel dan sangat sweet watak Enola ini.. Sebenarnya bukanlah sweet yang berbunga-bunga sebaliknya kerekter seorang budak yang lasak, berdikari dan penuh semangat untuk mencari emaknya yang menghilang secara tiba-tiba.. Dalam pencarian tu, Enola terjumpa seorang budak lelaki iaitu Lord Tweksbury yang juga tengah melarikan diri dari dibunuh.. Berdua mereka menyelesaikan misteri kenapa Lord Tweksbury ingin dibunuh dan Enola berjaya jumpa mak dia.. Cuma ending filem ini macam akan ada sambungan.. Macamlah.. Sebab ada beberapa persoalan yang masih belum terjawab..

Enola Holmes (2020)
Genre:Mystery And Thriller
Initial release: September 23, 2020
Director: Harry Bradbeer
Story by: Nancy Springer
Producers: Millie Bobby Brown, Mary Parent, Paige Brown
Production companies: Legendary Entertainment, Warner Bros.
While searching for her missing mother, intrepid teen Enola Holmes uses her sleuthing skills to outsmart big brother Sherlock and help a runaway lord.

9 comments:

  1. aida tgk ni separuh je, sha.
    tertido! ha ha ah ha... sebab all day working, tak tahan mata ni.
    kak Nurin tgk sampai abis. siap suruh aida ulang tgk sampai abis tau.
    dia sgt suka movie ni katanya :)

    ReplyDelete
  2. aah cerita ni sweet in its own way..gitteww

    ReplyDelete
  3. Dah tengok. Suka sangat. Bagi akak, bahagian awal memang sangat menarik tapi dah masuk tengah kadang-kadang agak slow dan meleret.

    Tapi tetap suka! 😊

    ReplyDelete
  4. bestkan movie ni..enjoy je tengok..

    ReplyDelete
  5. series/movies keluaran netflix mmg berbaloi tgk

    ReplyDelete
  6. camana Sha boleh tengok banyak movies? Online ke, atau camne? :)

    ReplyDelete
  7. wow hero2 hensem.. heheh tambah ada henry cavill tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »