Sunday, November 22, 2020

Komik | UMMI...Ceritalah Pada Kami: Si Tanggang Moden oleh Siti Aisyah Hussain (Editor)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha baca komik ini dekat aplikasi Oakbee Buffet.. Best sebab komik berwarna.. Memang lajulah pembacaan.. Kisah anak-anak yang diceritakan mengenai Tanggang.. Bukan zaman sekarang je, malah dari zaman dahulu lagi sudah wujud si Tanggang ini.. Rasulullah sendiri sudah berpesan bahawa sebagai anak, mak dan ayah adalah orang yang wajib kita sayangi.. Buku yang memberikan tauladan yang baik..

Sha baca dan selesai pada 19.11.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..
Published December 2016 by Buku Prima

6 comments:

  1. Bestnya komik berwarna baru semangat nak membacanye ye, tq sharing :)

    ReplyDelete
  2. Zaman kami dulu waktu tv masih hitam putih dan tak banyak rancangan disiarkan, memang membacalah sahaja cara untuk isi masa lapang. Tidak ketinggalan kisah si Tanggang. Insaf betul masa tu, sangat menghayati isi cerita dan mesejnya.

    ReplyDelete
  3. betul, jgn la jadi si tanggang kan...

    ReplyDelete
  4. Macam menarik jea komik nie.. Akak guna apps tue kat Google Playstore ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan.. yang ini akak dapat dari UPustaka.. Download apps dekat google playstore.. kemudian link dengan akaun dari UPustaka..

      Delete
  5. Komik berwarna memang lagi menarik membacanya. Buku yang bagus ada moral value :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »