Kebangkitan Mayat Hidup: Topik Biokimia oleh Redcode/Albbie & komik Oga - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, March 4, 2018

Kebangkitan Mayat Hidup: Topik Biokimia oleh Redcode/Albbie & komik Oga

Assalamualaikum..
Hye semua..

Permulaan Mac kita baca komik.. Bulan Mac ini Sha dapat cabaran untuk baca pelbagai jenis buku.. Harapnya berjayalah mempelbagaikan bacaan.. Kikikiki..

Kebangkitan Mayat Hidup ini sebenarnya komik sains.. Memang menariklah baca.. Sebab kartun bergambarkan.. Laju je bacaan Sha.. Selain komik, ada juga info sains mengenai Mikroorganisma, fugus dan juga kuiz di akhir komik.. Jadinya bacaan ini sesuai dibaca seisi keluarga.. Jomlah membaca.. Kikiki..

Sha baca dan selesai pada 01.03.2018..

 



8 comments:

  1. Wahh mcm best buku dia. Cikyan suka juga bila baca buku yg ada info mcm tu. Tambah pulak bila ada gambar kan. So bila ada info, ada pulak gmba, kita boleh la faham kan. Comel pulak gambarnya tu. Teringat masa zaman belajar dulu. Ada la smua bnda ni. Mikroorganisma, eukariot..

    ReplyDelete
  2. Ika pernah baca sekali je komik jenis macam ni. Lepastu tak baca dah since adik ika stop membeli hehe. :) Tapi ika tahu best komik macam ni and sesuai untuk kita yang dah besar jugak.
    https://ikashoid.blogspot.my/2018/03/daiso-puff-sponge-detergent-bagus-ke.html

    ReplyDelete
  3. Kalau komik memang laju ja baca kan? ^^ hehe taklah bosan macam baca buku teks haha ^^ btw Hana dah lama tak layan komik2 macam ni T^T

    ReplyDelete
  4. Bagus komik macam ni. Ada info mengenai sains. Kinah pun dah lama tak baca komik

    ReplyDelete
  5. dalam komik belajar sains
    bagus2

    ReplyDelete
  6. Bagusnya siap boleh belajar sains.

    ReplyDelete
  7. DULU ZAMAN skolah..mmg suka baca jenis2 mcm ni
    tapi now.. haih.. malassss

    ReplyDelete
  8. kalau sains ni buat komik pun confirm tidur bila baca sebab tak suka sains tapi kalau tengok movie suka la

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..