Misi Sedondon Berjaya - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, March 11, 2018

Misi Sedondon Berjaya

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Misi Sha untuk sedondon Raya 2018 berjaya dengan cemerlangnya.. Sebelum ini Sha ada share pasal Persiapan Raya, boleh baca di SINI.. Kikiki.. Sha memang suka buat persiapan awal.. Bukan apa time Ramadhan bukan sahaja harga akan naik mencanak-canak, cuaca pun tak berapa sesuai untuk keluar membeli-belah.. Bila buat persiapan awal, tak adalah nak cari masa nak gi cari baju ke apa ke.. Memang relaks jelah berpuasa..

Masa beli barang dapur last week, Encik suami terjumpa sepasang baju melayu berwarna merah dan tunjukkan dekat Sha.. Sha suruh encik suami cuba, tapi beliau tak perasan.. Balik rumah bila sembang-sembang encik suami setuju nak baju itu.. Encik suami dengan yakinnya kata size tu dia muat.. Dia suruh Sha pergi TF esoknya dan beli.. Bukan apa, nanti lambat-lambat dah tak ada.. Lagipun harganya sangat-sangat berbaloi.. Sepasang baju melayu tu RM39.00 sahaja.. Kainnya pun elok dan sedap dipakai.. Kalau bulan puasa, memang tak dapatlah harga itu.. Conform naik sampai 70 ke 80 ringgit.. Jadinya, esok tu Sha pun singgahlah sekejap masa nak ambil anak untuk hantar ke sekolah agama.. Ambil dan terus bayar.. Petang itu bila encik suami balik, terus dia pakai.. Jatuh cinta berkali-kali rasanya.. Kikiki.. Warna merah ini dia bagi aura yang luar biasa sikit.. kikiki.. 

Tinggal nak carikan extra baju untuk Amani & Imani je.. Yeah!!

Merah gitu..

22 comments:

  1. Alhamdulillah selesai 1 bab....

    ReplyDelete
  2. dah tahu dah theme colour kaksha tahun ni. Merah membaara gittew :D

    ReplyDelete
  3. wah wah awalnya..yeala da bulan 3 da pon kan..wahh tema kaler merah pula kali ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena planning awal sebab tak nak shopping time puasa.. kikiki

      Delete
  4. tk pernh lg ada color merah utk raya hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah cuba si.. Merah ada banyak tona.. Kalau tak berkenan macam sha (merah cili) bolehlah cari yang soft sikit..

      Delete
  5. Wah, akak dah ada theme.. saya masih terkial2, yg sebetulnya tak pikir lagi nak pakai kaler apa.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Theme ini dari tahun lepas lagi shikin.. kikiki..

      Delete
  6. Murahnya sha baju tu. Bagus beli skrg. Nanti masa puasa mahal bukan main.

    ReplyDelete
  7. Dah tak payah pening kepala bab baju raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggal nak cari baju jalan anak-anak je..

      Delete
  8. Wah..awalnya rasmi baju raya. Saya baru dapat arini..belajar dari Sha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Test dulu..
      Yeah!! Dah settle awal, lega kan Auni..

      Delete
  9. SS pon suka buat persiapan awal raya walau tak beraya... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persiapan kena ada SS, walaupun tak raya.. kikiki..

      Delete
  10. minggu cuti skola ni baru nak mencari, sha.
    utk kakak-kakak.
    as for aida, later.
    kakak-kakak adalah yg paling susah mencari baju. hadoi lah...
    nak ke KL. sana byk pilihan. melaka ni.... hmmmm,limited!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KL memamng syok cari baju Aida.. Terutama sekali jalan TAR..

      Delete
  11. yeah, mrs pip pun dah siap misi raya sedondon tahun ni ... tinggal nak cari seluar khakis kaler hitam saja lagi utk anak2...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..