Koleksi Buku Bulan Mac 2018 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, March 3, 2018

Koleksi Buku Bulan Mac 2018

Assalamualaikum.. 
Hye semua..


Yeah!! Buku-buku dah sampai.. Seronoknya bila dapat tambah koleksi buku.. Buku-buku ini ada yang orang bagi dan ada yang Sha beli.. Walaupun Sha rajin membaca menggunakan PNM e-Reader namun Sha masih sukakan buku fizikal.. Bau buku dan kepelbagaian kertas yang digunakan untuk sesebuah buku tu sebenarnya lebih menarik dan menggembirakan... Buku-buku Sha makin bertambah dan ruang semakin berkurangan.. Semoga cita-cita dan impian Sha untuk memiliki sebuah perpustakaan mini akan berjaya direalisasikan.. Rak DIY terpaksa ditangguhkan sebab masalah yang tak dapat dielakkan.. Huhuhu..

Buku-buku ini ada orang bagi dekat Sha..

Sha beli dengan Dear Novels melalui WhatsApp..

Sha beli terus dengan penulis.. Itupun setelah dibakar dalam group buku.. Hehehe.. Ranea ini sambungan kepada novel Kasyaf.. Review Kasyaf boleh baca di SINI.

Yeah!! Dapat sign penulis..

(Pengumuman: komen yang ketiga, Sha akan bagi sebuah buku.. Bukan buku diatas.. Hehehe.. Sempena hari lahir Nur Imani hari ini.. Siapakah yang bertuah itu??)

21 comments:

  1. Wow... semua menarik buku-buku tu... btw hepi besday to imani, semoga menjadi anak yg soleh...

    ReplyDelete
  2. alahai sapa yg bertuah tu..nak juga buku..hihi

    ReplyDelete
  3. 1. Kak shaz pun tgh dalam proses kumpul buku2.. sllunya baca free ebook kat playstore je kalau bahan bacaan dah hbs baca..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun ada juga baca online tapi guna PNM e-Reader lah..

      Delete
  4. Kak shaz nak komen 3x boleh..hahaha

    ReplyDelete
  5. Semoga adik sentiasa mengamalkan gaya hidup membaca sampai bila2.. jarang dah org minat membaca skrg..

    https://byshaz.blogspot.my/2018/03/letih-masa-pregnant.html

    ReplyDelete
  6. buku sarkas tu kisah tentang apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antologi cerpen.. Belum baca lagi.. nanti saya review..

      Delete
  7. Huyooo banyak tu kak sha. Kinah pun ada cita-cita nak buat perpustakaan mini kat rumah tapi kena hold dulu sebab rumah duduk sekarang ni rumah sewa. Ada rumah sendiri nanti insya Allah akan direalisasikan. Moga impian kak Sha pun tercapai juga.

    ReplyDelete
  8. Oh ye lupa nak wish happy birthday Imani, moga berjaya di dunia dan akhirat serta menjadi kebanggaan ibu dan ayah ye

    ReplyDelete
  9. Bestnya! Yun Sing suka baca buku gak ^^ Banyak jadikan koleksi..

    ReplyDelete
  10. Wahh seronoknya sis... Cikyan pon tringin gak nak ada buku dan mini library... Nak buku!

    ReplyDelete
  11. Cikyan tak banyak sgt buku. Tp boleh dah la susun ikut susunan cantik2 kat rak tu. Syok je tgk tersusun..

    ReplyDelete
  12. Btw kak, yg buku sindrom tu akak pnah buat ke review? Kalo blum, buat please. Aritu ada nmpk kat popular buku tu. Mcm nk beli tp takut mcm xbest pulak. Tu nk tggu org review dlu laaa...

    ReplyDelete
  13. Banyak buku yang puan habiskan dalam sebulan

    ReplyDelete
  14. Betul tu kak sha even skrg byk je novel online tp buku yg hard copy jugak jadi pilihan sebb ntah rasa selesa lagi dgn buku fizikalnya begitu hehe. Bestnya dpt beli buku. Ain kena tggu duit Buku 1 msia baru nak shopping balik buku.. aaaaaahh rinduu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..