Forgotten (2017) Netflix - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, March 2, 2018

Forgotten (2017) Netflix

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem korea yang sangat menarik.. Masa mula-mula tengok filem ini, Sha sangat tertanya-tanya apa sebenarnya yang terjadi.. Adakah rumah yang mereka duduk itu berhantu.. Kenapa ada bermacam-macam bunyi dan kenapa Jin-Seok je yang dengar.. Lepas itu Yoo-Seok kena culik, lagilah pelik sebab tak ada pun penculik itu telefon minta duit tebusan ke apa.. Tiba-tiba Yoo-seok muncul.. Lepas itu nampak pelik.. Dari sini bermulalah pembongkaran mengenai apa sebenarnya fokus utama cerita ini.. Tajuknya Forgotten (Dilupakan) .. Apa agaknya yang dilupakan.. Bermula dari kembalinya Yoo-Seok, cerita sebenar pun terbongkar.. Rupa-rupanya Jin-Seok telah membunuh tapi dia lupakan memori itu.. Siapa yang dibunuh dan kenapa Jin-Seok membunuh? Kenalah tengok filem ini..

Cara filem ini memberikan suspen dan misteri memang ohsem.. Cerita thriller tapi ada persaan seolah-olah Sha menonton filem seram.. Kikikiki.. Memang terbaiklah..

FORGOTTEN @ NIGHT OF MEMORY | 2017 | Mystery, thriller
Sinopsis: Jin-Seok (Kang Ha-Neul) moves into a new home with his older brother Yoo-Seok (Kim Moo-Yul), mother (Na Young-Hee) and father (Moon Sung-Geun). Jin-Seok suffers from hypersensitivity, but with medication he is able to live normally. One rainy evening, Jin-Seok sees his older brother being thrown into a van by a group of men. After 19 days of silence, Yoo-Seok returns home, but he doesn't remember anything from his disappearance. Jin-Seok though notices enough changes in his older brother's personality and behavior that he begins to suspect that the person who has returned is not Yoo-Seok. Meanwhile, Jin-Seok keeps hearing sounds from a locked room temporarily storing the previous home owner's belongings.

6 comments:

  1. Waa.. ni memang menarik. Kena tgk ni!

    ReplyDelete
  2. takpernah tengok lagi movie korea haha mcm best je

    ReplyDelete
  3. netlix! kawan atie pun dah starts guna netlix!

    ReplyDelete
  4. Kita pun sekarang addicted dengan netflix

    ReplyDelete
  5. Kang haneul ni banyak berlakon movie la sekarang..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..