Online Audio Cutter - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, March 10, 2018

Online Audio Cutter

Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja nak share dengan korang.. Sha pun terjumpa sebenarnya pasal audio cutter ini masa BW dekat Blog Atiah Mulkan.. Entry 2011 itu.. Hehehe.. Sha memang nak cut lagu untuk jadi ringtone HP.. Teruslah cuba.. Sekali bila buka dekat Mozilla dia tak ada.. Sha pun pening.. Jenuhlah klik sana klik sini.. Tapi tak keluar juga.. Lepas itu cubalah salin dan tampal di Goggle Chrome.. Yeah!! Baru ada..

 
Paparan dekat Mozilla.. Huhuhu..

 
Paparan dekat google chrome..
Nampak tak ruang untuk open file.. Paparan ini baru betul..

 
Open file dan pilih lagu apa yang kita nak potong..

 Gerakkan cursor biru dekat kiri kanan tu untuk tentukan bahagian mana yang kita nak.. kemudian klik pada perkataan Cut..

Dah siap.. klik download untuk simpan keratan lagu itu..

Klik https://mp3cut.net/ untuk mula memotong lagu..

5 comments:

  1. thanks share. boleh create ringtone sendiri pas ni.hehe

    ReplyDelete
  2. Eh nanti nak check jugakla..macam best jer

    ReplyDelete
  3. Good info... Tapi audio jek ke? video boleh?

    ReplyDelete
  4. yes betol.
    kekadang tu kita nak certain part ajer kan.
    tapi payah nak buat!
    nanti aida belek lagi ni, sha.
    setakat sekali lagi baca, iolss ni kurang paham nak buat.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..