Lepak di Sakura Cabin, Selangor - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, March 6, 2018

Lepak di Sakura Cabin, Selangor

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Ahad, Sha berkumpul dengan family.. Tapi encik suami tak boleh nak ikut.. Ada kerja.. Mulanya Sha, Abah dan adik lelaki ke kenduri kahwin di Subang.. Kemudian kami ke Aeon Rawang berjumpa dengan adik Sha yang lagi dua orang.. Nak makan dekat Aeon Rawang, ramai orang.. Sudahnya adik lelaki Sha yang duduk di Serendah cadangkan kami ke Sakura Cabin.. Tempat ini terletak di Batang Kali..

 
Adik dan adik ipar Sha.. My gurls dan sepupu mereka..
3 perempuan dan 2 lelaki..

 
Inilah keluarga kecik Sha.. yang tak ada encik suami sha sahaja..

Menu yang kami makan di Restoran Sakura Cabin, Batang Kali..
Asam pedas ada dua style.. Satu claypot (berkuah) dan satu lagi bakar (pes).. Memang puas hatilah.. sebab portion dia banyak.. Boleh share berdua.. Lepas tu asam pedas dia tak sama macam kat melaka or Johor.. Lain tapi sedap.. Sha suka.. dan memang akan datang lagilah.. Harga pun okay dengan portion yang diberi..

 Nasi Bakar..

 Banyak tau portion dia.. Boleh share berdua..

 Asam pedas Pari Claypot Style

 Asam Pedas Kembung

 Asam pedas Ikan Merah

 Asam Pedas Ikan Pari (Bakar Style)

 Asam pedas ikan kembung (bakar style)

 Asam pedas ikan cencaru..

 Ikan keli bakar..

 Tergoda tengok adik ipar sha order kopi ais, maka sha pun orderlah juga.. Memang sedap dan power.. Puas hati tau..

5 comments:

  1. Assalamualaikum Sha, wah nasi bakar pun ada. dalam daun pisang pulak tu. MEsti wangi.

    Asam pedas tu nampak pekat. Mesti sedap

    ReplyDelete
  2. Uishh! Bau dia sampai ke sini hahah! ^^ Maka Hana pun tergoda lah... ^^

    ReplyDelete
  3. meriahnya makanan..terus rasa terliur nak makan.. huhuh

    ReplyDelete
  4. Tak pernah jumpa LG nasi bakar.. lauk semua nampak sedap laa

    ReplyDelete
  5. uih tergoda habis la kak sha oii

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..