Yang Terindah oleh Achey - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, March 10, 2018

Yang Terindah oleh Achey

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tersuka tanpa sengaja.. Kikiki.. Selalu sebenarnya terdengar lagu ini.. Lirik dan melodi dia menyentuh ke jiwa.. Tapi tak tahupun siapa penyanyi.. Atau lebih tepat, tak ambil tahu sangat.. Yang anehnya sha ikut menyanyi setiap kali terdengar lagu ini... Terutama sekali part Yang Terindah, Ku Pintakan di dalam doaku, Yang Terindah, Bila Tercipta cinta padamu.. Entah kenapa bila dengar betul-betul lirik dia mampu buat sha menangis.. (over nau..) Sangat mendalam..
https://www.youtube.com/watch?v=8oDJw9WCFLw

Lihat Diriku
Aku Merayu walaupun secebis kasih beri kepadaku
Ia Cukup bermakna sebelum ku terlena
Lena Untuk selamanya

Yang Terindah
Engkau Tetap didalam ingatan
Yang Terindah
Manis mengatasi kepahitan

Cintaku Tetap satu
Hanyalah Kepadamu
Yang Tersemat diragaku

Yang Terindah
Ku Pintakan di dalam doaku
Yang Terindah
Bila Tercipta cinta padamu

Setia Dijiwaku
Setia Dihatiku
Kaulah Yang terindah

Lihat Diriku
Aku Merayu secebis kasihmu
Ia bermakna sebelum lena
Lena selamanya

Cintaku Tetap satu
Hanyalah Kepadamu
Yang Tersemat diragaku

Yang Terindah
Ku Pintakan di dalam doaku
Yang Terindah
Bila Tercipta cinta padamu

Setia Dijiwaku
Setia Dihatiku
Kaulah Yang terindah

Yang Terindah
Ku Pintakan di dalam doaku
Yang Terindah
Bila Tercipta cinta padamu

Setia Dijiwaku
Setia Dihatiku
Kaulah Yang terindah

Ku Pintakan di dalam doaku
Yang Terindah
Bila Tercipta cinta padamu

Nak dengar? Klik SINI..

13 comments:

  1. Salam sabtu Sha, selamat bercuti bersama keluarga

    ReplyDelete
  2. Zaman sekarang ni kena ada banyak bakat baru mudah dikenali

    ReplyDelete
  3. Kinah pun layan lagu ni. Lirik dia betul2 menyentuh hati.

    ReplyDelete
  4. lagu dia boleh tahan sedap :)

    ReplyDelete
  5. Suka dengar lagu ni...terkesan ke jiwa...

    ReplyDelete
  6. lagu ni memang best dan romantik

    ReplyDelete
  7. sedap lagu ni..ingtkan sapa nyanyi..sekali tgk achey rupanya..wah..radio duk main lagu dia je skrg..sedap...

    ReplyDelete
  8. frankly speaking, meskipun sedap but tak menjadi feveret la.
    still terasa mcm ace ni pelawak.
    dgr lagu tapi terkenang muka dia, jadi nak gelak ha ha ha ha...
    lain ler mcm anuar zain ke :) muka minta dikata i love u! ha ha ha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..