My Book Target For 2018 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, March 12, 2018

My Book Target For 2018

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini adalah entry azam buku Sha.. Kikiki.. Nampak tak nafsu tu.. Membuak-buak tau nak beli buku walaupun kena kawal perbelanjaan tapi tetap nak membeli juga.. Sajalah share kat sini.. Nanti Sha cuba tambah dari masa ke semasa kalau ada dari penerbit lain..
 
 
Ini buku terbitan Buku Prima.. Ada satu yang Sha dah berjaya beli iaitu Lintah.. Yang lain masih dalah usaha mengumpul duit.. kikiki..
Penanggal oleh Eqbal Mohaydeen (Ada kawan FB bagi kat Sha) 
Ummu Sibyan oleh Ninie Othman (beli yang preloved)
Lintah oleh Illya Abdullah (beli dengan penulis)
Usu Lijah oleh Zaifuzaman Ahmad (Beli dengan kemenangan dari Farhanna Giveaway)
Menggunung oleh Helmi Effendy (Beli dengan kemenangan dari Cik Kaella)
Musibat oleh Naim Tamdjis (Pre-order dengan penulis)

Kisah Seram Malam Jumaat
Vol 1 & Vol 2 - Sudah diterbitkan
Vol 3 - Vol 5 - Akan diterbitkan

 Mens Rea oleh Fazrin Jamal
(Keluaran Lejen Press)

http://www.dearnovels.my/
 Perangkap oleh Khairul Zaman Khobin
Garis oleh Khairul Aswad
(Terbitan DearNovels.. Sindrom tu dah beli dan dah habis baca)

http://romanbuku.com/kedai-roman/
Lelaki yang Tak Punya Apa-apa Untuk Dipersia oleh Hasrul Rizwan
Penghuni oleh Endie Shazlie
Di Kala Bulan Bermain Biola oleh Wan Nor Azriq
Sayap-Sayap Patah oleh Kahlil Gibran
J oleh Syahmi Fadzil
Misteri Kem Motivasi oleh Hasrul Rizwan
(Terbitan Roman Buku.. Sha suka cover mereka.. Cantik.. Misteri Kem Motivasi tu Sha dah berjaya beli tapi belum berjaya baca.. Kikiki..)


Empat buku terbaru diatas keluaran Prolog Media.. Setakat ini terbitan Prolog Media memang tak pernah mengecewakan.. Memang menariklah.. Buku-buku ini akan keluar masa pesta buku nanti..
Sha berjaya beli keempat-empat buku diatas secara pre-order.. Walaupun sepatutnya Sha tak boleh beli novel.. Kikikiki..

18 comments:

  1. Rajin betul sha, adoi jeles betul tau. miza ne dulu zaman remaja jew sempat baca novel sekarang ne berdrama dengan anak-anak jew hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. drama dengan anak tu wajib sis..

      Delete
  2. wah genre seram tuh..biasanya kak sha beli kat mana eh klo preloved book tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu cari dalam group buku di Facebook dan Instagram.. Kadang-kadang ada yang kawan share..

      Delete
  3. Singgah blog walking sis. Banyak cerita angker tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. tu lah.. yang genre lain tak jumpa lagi..

      Delete
  4. wah semua cerita seram ni...Selamat membaca sis

    ReplyDelete
  5. Ummu sibyan tu macam menarik. Nak kumpul duit gak la beli satu hihi

    ReplyDelete
  6. Wah,..semoga dapat semua buku tu dalam jangka masa terdekat :)

    ReplyDelete
  7. Cover buku pun dah seram semacam... >_< dalaman dia macam mana lah ya? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. ada yang seram.. ada yang thriller..

      Delete
  8. Ya Allah semua buku nampak best, Sha taknak jual prelove ke? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun belum berjaya beli lagi Auni.. kikiki

      Delete
  9. wow!

    kagum...
    moga sukses mendptkannya...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..