Friday, April 19, 2019

Bougainvillea oleh Packy Sidique

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tertarik nak baca buku ini lepas nampak review dari Instagram @sicashoid.. Boleh tengok kat SINI review beliau.. ataupun kat Goodreads beliau..

Memang menariklah novel ini.. Penuh teka-teki.. Suka Sha baca.. Ada unsur seram, thriller dan penyiasatan.. Tersasar jugalah tekaan Sha mengenai pembunuh itu.. Cerita kehilangan Nina yang penuh misteri dan pembunuhan gadis oleh rakan alam maya.. Pertemuan Kimi dan Deena berjaya mencetuskan kembali mengenai Nina yang dah 1o tahun hilang tanpa khabar.. Dari satu peristiwa ke satu peristiwa membongkar apa yang berlaku di sekeliling mereka.. Ada juga dikongsikan mengenai cinta siber yang mengundang padah.. Pembunuhnya elok je berada di depan mata.. memang tak disangka walaupun ada dalam tekaan Sha..

Sha baca pada 17.04.2019 dan selesai pada 18.04.2019..

(ebook : PNM e-Reader)

Pinjam dari elib PNM..
Published December 2012 by Jemari Seni Sdn Bhd

12 comments:

  1. Ingatkan cerita tentang bunga kertas.

    ReplyDelete
  2. Lama x datang jenguk sini.. Sha dan buku mana boleh berpisah kan :D

    ReplyDelete
  3. Tak kena dgn tajuk & cover buku. Nampak cm novel cinta. Bila dah baca tak boleh stop. Haha. Congrats penulis. Walaupun dh lama buku ni. 2012. Tapi still rasa fresh utk dibaca ✌🏻

    ReplyDelete
  4. Kalau tersasar tu means novel ni berjaya buat plot twist dengan baik! :D

    ReplyDelete
  5. Saya dah pernah baca novel ni beberapa tahun lepas masa zaman sekolah menengah. Memang best novelnya.

    ReplyDelete
  6. lain nau cover dgn cerita dlm hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »