Thursday, April 11, 2019

Pindah Rumah #4

Assalamualaikum..
Hye semua..

Maaflah ye.. Banyak pula entry pasal pindah rumah ini.. Sha update hari-hari tu yang jadi banyak.. Lagipun Sha pindahkan barang sikit-sikit.. Tu yang lagi seronok nak update dekat blog.. Rabu (10.04.2019) sambung lagi buat kerja ubah suai dan pindah barang.. Sebelah siang encik suami pasang frame untuk gantung tv dan modified wayar untuk plak di bilik MIL..

Sebelah malamnya Sha mengangkut baju-baju Sha dan encik suami pula.. Kemas almari kamilah pula, tapi tak angkut semua pun.. Hehehe.. Anak-anak pula angkut buku mereka bawa turun.. Lepas tu Sha pasang sarung kusyen.. Kemas perkakas dekat almari dapur.. Bersihkan sikit bilik bacaan.. Sambil-sambil tu ada ustaz datang pagar rumah.. Pagar je.. Sebab rumah tu dekat dengan highway 'mereka'..

Pasang frame untuk gantung TV.. satu dekat bilik MIL, satu lagi dalam bilik bacaan..

Yeah!! Bilik bacaan dah siap pasang tv.. Memang lepas ini, sinilah port Sha lepak santai baca buku, update blog dan menonton drama Korea.. Hehehe..

Ha.. Inilah gunanya papan yang encik suami cat tu.. Nak tutup ruangan dapur ini.. Tak adalah orang nampak apa dibuat kat sini.. Nak jadikan bahagian ini tempat memasak.. Hehehe..

11 comments:

  1. Kenapa dekat ngan higway 'mereka'tu kak..

    ReplyDelete
  2. Wah mmg seronok Kan pindah rumah senang nak deco2

    ReplyDelete
  3. Wah raya nnt rumah baru la ni..

    ReplyDelete
  4. wahh kak.. ade tv kat blik bacaan. memang port santai untuk akak le tu..

    ReplyDelete
  5. abis laa sha terperap kt dlm bilik tu x keluar2 x mkn2 hehehehehehe

    ReplyDelete
  6. seronok kan pindah umah ni cuma penat ler sket..tp puas ati..heheh

    ReplyDelete
  7. senang kalau boleh buat sendiri, macam benda boleh buat..hehe

    ReplyDelete
  8. Menghias rumah ni memang penat tapi bila tengok hasilnya mesti sangat puas hati kan

    ReplyDelete
  9. bagusnya dapat suami pandai bertukang. Beruntung kaksha, siap dapat bilik bacaan lagi. Sweet betul

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »