Tuesday, April 23, 2019

Chill-Lah (Tea)cher! oleh Marini Ghazali

Assalamualaikum..
Hye semua..

Zine ini ditulis oleh seorang pensyarah ditempat Sha berkerja ini.. Beliau ini memang awesome.. Boleh beli dan ikuti perkembangan beliau di FB Ezatul Marini..

Zine ini berkongsi kisah dan pengalaman beliau sepanjang menjadi pendidik.. Bermacam ragam dan kerenah pelajar yang beliau jumpa dan kongsikan melalui Chill-Lah (Tea)cher! ini.. Memang menarik dan apa yang pasti, restu ibu bapa itu penting..

Sha baca dan selesai pada 22.04.2019..

Published 2019 by Marini Ghazali

11 comments:

  1. skrg dia masih mengajar lg ke?

    ReplyDelete
  2. betul..restu ibu bapa lah yang paling penting

    ReplyDelete
  3. Mesti bermacam macam peragai student dia kena hadap kan kak sha? heee

    ReplyDelete
  4. Bila pengalaman sendiri dikongsi ianya satu yang ada nilai luar biasa.

    ReplyDelete
  5. Kita yg anak 3 org ni pun macam ragam dah lagilah cikgu yg mengajar. Beratus2 beribu2 pelajar kan

    ReplyDelete
  6. Memang kagum dengan cikgu/pensyarah yang sabar dalam mendidik para pelajar. Saya yang berpengalaman jadi tutor yang part time pun, kadang-kadang rasa nak give up bila student tak berikan kerjasama. Kadangkala tu, pelajar buat kerja lain bila kita tengah mengajar. Orang-orang yang sabar dan tidak mudah putus asa je yang boleh tahan dengan situasi macam ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »