Tuesday, April 9, 2019

Pindah Rumah #2

Assalamualaikum..
Hye semua..

Isnin (08.04.2019) Sha terima panggilan dari TNB untuk bayar deposit elektrik.. Terus bergegas ke TNB Tanjung Malim.. Mujurlah bos okay Sha keluar kejap.. Memang keluar bayar deposit dan masuk pejabat semula.. Lega settle bab api ini.. senang sikit nak buat kerja.. Tak adalah bergelap dan kepanasan.. hehehe.. 

Petang balik dari kerja tengok dah ada meter.. Yeah!! Malam tu boleh buat kerja dengan riang sebab dah ada eletrik..

Malam sambung mengecat.. Bilik MIL pula.. yang bertungkus lumus dah tentulah Encik Suami.. Sha tolong juga tapi tak adalah beriya.. Badan penat.. hehehe.. Lepas tu kemas stor.. Mana yang memang nak simpan dalam stor, Sha dah susun elok-elok.. Lega sikit bila buat kerja dalam keadaan elektrik odah ada.. Tak adalah bergelap dan berpanas.. Balik rumah dah pukul 11.45 malam.. Pergh!! Penatnya.. 

14 comments:

  1. waahhhh akak pindah rumah baru ya.. maafla ketinggalan ketapi.
    cantik wall kaler pepel. calm je =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. dapat turun ground floor dari tingkat 2.. nie bilik anak dara.. hehehe..

      Delete
  2. Replies
    1. Belum habis lagi mrs pip.. Sha angkut sikit-sikit dan berperingkat.. hehehe..

      Delete
  3. Alhamdullilah.. pindah nie memang penat kan Sha.. Kak Sue pun rasa tak hilang lagi penat pindah rumah..

    ReplyDelete
  4. Bestnya nak pindah rumah baru.... Sure tak sabo kan Sha.... Barang barang rumah dah beli lum...
    Hihi... part bilik mil tu of kozlah anak dia kena lebih buat kerja kan hihi

    ReplyDelete
  5. Kalau bergelap fan berpanas tentu kurang mood Bak buat keje kan

    ReplyDelete
  6. dah mengecat tu serupa mcm tak sabo nak raya heheehhe

    ReplyDelete
  7. Tak boleh bayangkan macam mana nak berkemas dalam keadaan gelap dan panas. Masa cuaca panas ni, ada kipas pun boleh berpeluh, inikan pula kalau tiada kipas.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »