Tuesday, April 16, 2019

Ikan Bakar Pantai Kg Hailam Tanjong Kling, Melaka

Assalamualaikum..
Hye semua..

Menu makan malam kami dah tentulah asam pedas.. Ini kedai pilihan untuk malam pertama kami di Melaka dan kedai wajib singgah setiap kali ke Melaka.. Kami pergi makan dekat dengan Makam Hang Tuah.. Tepi laut.. Kat sini best sebab banyak pilihan makanan.. Paling ohsem dah tentulah asam pedas dan lempeng.. Memang terbaik..

Gerai asam pedas yang kami order..

Ubi kayu rebus nie sepinggan RM3

Asam pedas pari 2 mangkuk.. Asam pedas tetel 1 mangkuk makan, 1 mangkuk bungkus.. Nasi putih sepinggan je.. Harga tak ingat.. hehehe..

Lempeng nie kami amik 10 keping.. 2 keping bungkus.. RM15..

18 comments:

  1. ikan bakar ni memang tak pernah tak boleh buat kita kecur air liur..heeehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak suka ikan bakar ye.. boleh datang sini dan cuba..

      Delete
  2. melaka ni memang food heaven kan, lamanya tak ke melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis linda.. macam-macam makanan ada..

      Delete
  3. lempeng mkn dgn asam pedas sedapnya..

    ReplyDelete
  4. dapnya!! bleh la try klo g jejalan t

    ReplyDelete
  5. klasiknyaa ada ubi kayu rebus lagi =D

    ReplyDelete
  6. Perghhh ada ubi rebus .. Mmg best.

    ReplyDelete
  7. sedapnya lempeng dengan ubi kayu rebus tu

    ReplyDelete
  8. haha..selalu sembahyang Jumaat dekat area sini,Masjid lama tu.. tapi tak pernah makan pula sini..=)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »