Tuesday, April 9, 2019

H.I.M oleh Fazlyn Ridz

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini pada Sha sangat menarik.. Tak rugi baca.. Walaupun kisahnya budak miskin kahwin dengan anak orang kaya namun perjalanan hidup Fakhri bukanlah biasa-biasa.. Buku ini menceritakan bagaiman Fakhri bermula dari bawah selepas keluar dari sekolah budak jahat walaupun sebenarnya beliau dianiaya.. Dengan bertatih Fakhri majukan diri dia.. Saat berkahwin Fakhri memberitahu kisah hidupnya dengan jujur kepada ayah Afyra.. Penulis berjaya mencoretkan cerita yang memaku Sha untuk terus membaca.. Hubungan suami isteri yang bermula dengan tidak baik namun didikan keluarga menyebabkan mereka tetap kekalkan perkahwinan.. Jatuh bangun Fakhri yang sentiasa disokong si isteri.. Ada je langau yang mengganggu namun tak adalah ekstreme.. Ceritanya tak berat dengan konflik namun penuh pengajaran.. Berbaloi dibaca..

Sha baca pada 07.04.2019 dan selesai pada 08.04.2019..

(ebook : PNM e-Reader)

Pinjam dari elib PNM..
Published November 2016 by Love Novel..

14 comments:

  1. menarik ni.. tgk gambar dpn macam movie.. hehe

    ReplyDelete
  2. Sejujurnya kalau tengok cover buku macam ni, saya takkan terpikat untuk baca. Tapi, orang kata don't judge a book by it's cover kan. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan menghakimi covernya.. hehehe.. Ada motivasi dalam buku ini..

      Delete
  3. nice story tapi AD punya genre lain heheh..bgus kak sha rajin wat review

    ReplyDelete
    Replies
    1. membaca nie satu pelarian AD.. Hehehe.. Dah baca, review sekali..

      Delete
  4. sehari dah habis baca kak ? pergh..

    ReplyDelete
  5. Baca dari sinopsis dia pun dah tau mcm best je cerita dia. Dahsyatkan jadi penulis ni, boleh bawak feeling kita dalam novel dia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak.. memang dasyat penulis-penulis ini..

      Delete
  6. nampak macam best tapi tengah tunggu turn nak baca :(

    ReplyDelete
  7. Nak carilah nanti. Saya baru je download pnm reader. Rasanya lepas ni memang asyik membaca ebook jelah😅.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »