Monday, April 15, 2019

Suri Homestay Melaka

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha memilih Suri Homestay Melaka sepanjang 3 hari di Melaka.. Homestay ini pada Sha sangat berbaloi dan privasi.. Harga yang Sha bayar untuk pakej 3 hari 2 malam ialah RM900 (termasuk set BBQ).. Homestay ini terletak di dalam kawasan perumahan berhampiran pantai Crystal Bay dan medan ikan bakar Kg. Alai Melaka.. Terletak di pinggir Bandar Melaka yang tenang dan jauh dari kesibukan kota. Memang sesuai untuk berehat dan tenangkan minda..

Pagar dia automatik..

Nampak tak kolam renang tu..

Kalau nak grill, tambah RM50.. pakai gas..

Sebab utama Sha pilih Homestay ini.. Ada kolam renang private.. Bolehlah anak-anak berwndam sepuas-puasnya.. Siap ada tandas dan kamar mandi kat tepi kolam.. Memang best..

Ruang tamu..

Ruang makan dan dapur..

Bilik ke lima.. Sebelah ruang makan..

Bilik utama.. Ada bilik air..

Bilik kedua..

Bilik keempat.. katil single..

Bilik ketiga..

Bilik air.. kat bahagian luar..

Fasiliti lengkap yang disediakan di jomestay ini:-
1. Ada 5 bilik tidur berhawa dingin.
2. Kolam renang peribadi (sebab utama)
3. Ada 2 bilik air di dalam dan 1 bilik air di tepi kolam..
4. Ada mesin basuh & sterika
5. Lengkap dengan peralatan memasak seperti dapur gas, peti ais, cerek, periuk nasi dan lain-lain.
6. Ada LCD TV, Astro (Super Pack 1)
7. Sofa
8. Kelengkapan Set BBQ Gas (tambahan RM50)

Website:

Untuk tempahan hubungi /whatsapp 011-11704430 (Rizal)

Open for Muslim only

Check-in selepas 2:30 ptg, Check-out  sebelum 12:30 tghari

15 comments:

  1. Sesuai untuk percutian keluarga.

    ReplyDelete
  2. mmg kena cari yg ada swimming pool kalau bawa family...boleh diaorg berendam sampai kembang hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang berkubang je budak2 nie.. celik mata je terjun kolam.. hehehe..

      Delete
  3. pergh.. yang privet pool tu kite pun rasa tergoda hehe.. best tu dapat kubang situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best Siti.. usahkan budak, mak budak pun syok..

      Delete
  4. alang2 smpi alai tu ada try coconut shake alai x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try Anies.. tp kurang menarik.. sedap lagi yg klebang punya..

      Delete
  5. Cantik n selesa homestay ni.

    ReplyDelete
  6. Macam-macam kemudahan yang ada. Memang berbaloilah bayar RM 900.

    ReplyDelete
  7. Harga dia boleh tahan. Yang penting ada kolam tu. Hehe.

    ReplyDelete
  8. menarik nampak homestay ni, in shaa Allah boleh cuba menginap disini nanti

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »