Friday, February 15, 2019

5 Kisah Cinta Psiko oleh Haryani Kamilan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ini menghimpunkan 5 kisah cinta psiko yang menggerunkan.. Ditulis oleh penulis yang sama.. Memang memberikan pengajaran pada yang membaca..

Selfie Berdarah - Asyik berselfie dan memuat naik dilaman Instagram akhirnya mengundang padah.. Lelaki gila yang ditolak cintanya menghantar santau..

Jiran Baru - Kemunculan jiran baru yang sombong rupanya membawa cerita yang mengerikan.. Mengurung anak gadis yang ditawan cintanya, didera dan dirogol.. Memang gila..

Sayang Adik Sayang - Lelaki pedofilia yang berlagak baik namun menjadikan kanak-kanak sebagai mangsa.. Memang kejam..

Dendam Psikopat - Bila cintanya ditolak, dia mengenakan guna-guna.. Setelah berjaya diperangkap, mangsa dijadikan hamba seks dan dibunuh dengan kejam..

Saya Datang - Kerana terlalu mempercayai lelaki yang baru dikenali, nyawa menjadi taruhan..

5 tajuk diatas sudah mampu menggambarkan betapa twistednya cerita cinta yang ditulis.. Semuanya berpunca dari media sosial seperti instagram, twitter, wechat dan sebagainya.. Terlalu mempercayai orang yang dikenali memang mengundang petaka..

Sha baca dan selesai pada 14.02.2019..

Buku ini Sha pinjam dari Perpustakaan Negara Malaysia

Terbitan Blank Book

9 comments:

  1. Macam best lah novel ni. Ada dijual di kedai buku tak?

    ReplyDelete
  2. teringin nak baca yang selfie berdarah tu....

    ReplyDelete
  3. selfie berdarah tu seram bila fikir

    ReplyDelete
  4. Dendam psikopat tu mmg bikin gerun.

    ReplyDelete
  5. kiranya ni bahana media social yg tak terkawal laa yek?

    ReplyDelete
  6. menarik cerpen2 pendek macam ni, tak mudah bosan membacanya :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »