Thursday, February 14, 2019

Perempuan Paling Bahagia oleh Syamnuriezmil

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tak berapa tengok drama adaptasi dari novel ini.. Kurang berkesempatan nak tengok drama Melayu ini.. Tapi bila baca novel dia lebih puas.. Kita boleh bayangkan karekter hero dan heroin tu macam mana/siapa, Suasana kejadian tu macam mana.. Memang lebih mengujakan..

Ceritanya nampak biasa tapi bila baca rasa best sebab selain cinta, kisah orang kaya dan miskin.. Penulis berjaya mewujudkan watak heroin yang tegas dan tidak lembik.. Ini antara sebab yang buat Sha baca terus tanpa berhenti.. Ada pula dimasukkan elemen seram dan thriller sedikit.. Bila ada manusia yang tamakkan harta dunia isteri atau anak dah tak dipeduli.. Yang penting harta.. Memang mengujakan novel ini.. Sha yang baca pun rasa bahagia macam tajuk novel ini..

Sha baca pada 12.02.2019 dan selesai pada 

(ebook - PNM e-Reader)

16 comments:

  1. Baca novelnya.. Berbanding tengok cerita yang diadabtasi lain auranya.

    ReplyDelete
  2. tengok cover buku pun dah nampak sweet sangat... tergoda saya ...
    nak beli ke tak ni?

    ReplyDelete
  3. Saya dah baca novel ni. Rasanya novel ni satu-satunya novel Syamnuriezmil yang diadaptasi untuk Astro Oasis. Isu yang ditekankan adalah tentang ibu susuan. Banyak ilmu baru yang kita boleh dapat bila baca novel Perempuan Paling Bahagia. Mungkin Kak Sha boleh baca novel terbaru Syamnuriezmil, Kembali Mencintai. Novel tu tentang takhlik tambahan.

    ReplyDelete
  4. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. yes...best! lagi puas bila baca novel...sama ngan ayu.
    and ..Syamnuriezmil punya novel..semua best2. Ayu tak mis pun novel dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepuasan membaca novel tu lebih dari menonton drama kan sis..
      Sha tak buat koleksi novel beliau.. tapi memang suka baca..

      Delete
  6. Cover buku pun cantik. Kalau ana pun suka baca novel dr tgk drama.

    ReplyDelete
  7. Kdg2 novel n drama dia xsama.

    ReplyDelete
  8. Mama pun seronok baca karakter yg x stereotype. Kalau heroin ganas mama suka

    ReplyDelete
  9. betul..baca novel lagi puas, drama ni tengok juga la kalau hero dia best baru seronok layan..hehe

    ReplyDelete
  10. sy baca tajuk je. drama x tgk baca novel apatah lg hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »