Monday, February 18, 2019

Monstrum (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..


Permulaan filem ini je dah dihidangkan dengan mayat.. Pergh!! Meloyakan.. Macam-macam keadaan yang mampu membuatkan selera makan hilang.. Tapi memang seronoklah tengok filem ini.. Pergerakan dia cepat.. Tak ada sembang sembang.. Dengan menteri yang jahat dan cuba menjatuhkan raja.. Raksasa yang asalnya comel kemudian berubah kejam sebab membesar dengan memakan mayat.. Pembongkaran aktiviti raja yang dulu suka membela haiwan ganas.. Yang pasti hero tak mati.. hehehe..

Monstrum
Also Known As: Moolgwoe; Jakseoui Byeon: Attack of Strange Object; Strange Object
KMovie | Thriller, Historical, Supernatural | 12 Sep 2018 |
Sinopsis | During a deadly outbreak of the plague, rumors of a terrifying creature in the mountains of Joseon spread. King Jungjong (Park Hee-Soon) calls upon his most trusted general Yoon Gyeom (Kim Myung-Min) out of retirement. Yoon Gyeom along with his daughter Myung (Hyeri), trusted right hand man Sung Han (Kim In-Kwon) and Heo (Choi Woo-Sik) set out to find the rumored beast.

7 comments:

  1. Loya tekak tak lepas tengok cerita ni Sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada pun.. Hahaha.. best cerita dia sebab laju tak ada slow meleweh-leweh..

      Delete
  2. movie camni la kite sukaaa..nak cari la movie ni

    ReplyDelete
  3. kalu hero mati x nama cerita sha ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Teruja bila tengok hero tak mati walaupun kalau ikut logik patutnya mati dah.. Hahaha..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »