Saturday, February 2, 2019

Memories Of The Alhambra (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat menarik dan ohsem.. 16 episod tapi rasa macam akan ada sambungan lagi.. Penamatnya tak macam penamat.. Sha tengok drama ini lepas semua episod keluar.. Baru rasa seronok dan tak tertunggu-tunggu.. Drama ini seronok sebab melibatkan tempat yang cantik, jalan cerita yang menarik dan pelakon yang ohsem.. gandingan Hyun Bin sebagai Yoo Jin Woon dan Park Shin Hye sebagai Jung Hye Joo memang ohsem..

Suka dengan usaha Jin Woo mencari Se Joo sambil bermain virtual game.. Episod pertama je dah boleh nampak keterujaan Jin Woo dengan virtual game tu.. Bila makin lama makin susah hingga melibatkan kematian kawan baik merangkap musuh dia Hyung Seok masa main game tu dan kemudiannya mucul dalam game, memang lagi rasa teruja nak tahu apa yang jadi.. Drama ini memang cukuplah rencah dia.. Sedih, gembira, sweet dan semangat.. Pandai penulis dia buat jalan cerita dia.. Babak romantik Jin Woo dengan Hee Joo pun tak banyak.. Ada sikit tapi memang terkesanlah.. Cuma itulah.. Penamat dia.. Tak sempat langsung Hee Joo nak jumpa Jin Woo yang dha terperangkap dalam satu runag lingkup game tu.. 

Semoga akan ada musim ke dua..

Memories Of The Alhambra
Also Known As: Alhambeura Goongjeonui Chooeok; Memories Of Alhambra Palace
KDrama | Action, Suspense, Thriller, Mystery, Romance, Crime, Sci-Fi, Fantasy, Melodrama, Virtual Game | 16 Episodes | 1 Dec 2018 - 20 Jan 2019 |

6 comments:

  1. Boring pulak byk sgt flashback..hopefully ada season 2..

    ReplyDelete
  2. tak paham macam mana dia boleh terperangkap dalam game tu..huhu

    ReplyDelete
  3. suka Park Shin Hye sebab lawa hehe.. sejak zaman dia jadi GoMiNam hahaha..
    citer ni da habis download tp x mula tnkg lagi. dok tengok Encounter..

    ReplyDelete
  4. Boleh tahan jugak cerita ni...😅

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »