Sunday, February 24, 2019

YouTube Kids

Assalamualaikum..
hye semua..

Sha baru je muat turun aplikasi Youtube Kids ini di telefon.. Pada Sha aplikasi ini memang bagus.. Walaupun Sha tak bagi anak-anak pegang gadjet 24 jam tapi bila berjalan memang dikecualikan.. Tambah kalau kena jalan jauh.. Memang bagi diorang tengok video dekat youtube.. Guna Youtube Kids ini memang sangat membantu.. Untuk ruangan carian tu kita boleh tutup.. Video yang dipaparkan pun mengikut kesesuaian umur yang kita set upkan masa buat akaun.. Boleh buat lebih dari satu akaun.. 

Amani memang belajar melukis melalui video di youtube.. Imani pula belajar mewarna.. Sekarang Amani minat belajar menulis khat.. Memang carikan video-video khat jelah untuk dia.. Tak adalah belajar je.. Kadang-kadang diorang layan juga animasi.. Macam suami Sha cakaplah.. Kalau guna untuk kebaikan, jadilah baik.. Kalau guna untuk perkara tak elok, jadi tak eloklah.. Yang penting ada had dan pantauan..

12 comments:

  1. saya pun download YT kids ni untuk anak. mudah

    ReplyDelete
  2. Betul tu. Teknologi ni kalau digunakan ke arah kebaikan akan membawa manfaat kepada kita. Masalah timbul bila ada yang gunakan untuk perkara yang negatif.

    ReplyDelete
  3. Setuju. Pantau dan betul niatnya InshaAllah ok .

    ReplyDelete
  4. Aplikasi nie memang berguna sangat sebab budak-budak sekarang dah pandai bukak youtube, kalah kita yang dewasan nie..

    ReplyDelete
  5. bagus juga ada budak-budak dengan aplikasi Youtube begini..

    malah orang dewasa juga perlu agar terpelihara iman dan nafsu hahaha

    ReplyDelete
  6. Bagus kaksha guna youtube kids. Kena pantau sbb nya bahan dekat youtube ada jugak yg kena ttgk.

    ReplyDelete
  7. bagus download youtube kids ni, jadi takdelah diorang terbukak yang bukan²

    ReplyDelete
  8. bagus ada YT utk kanak2 ni... tiba2 sy teringat cerita bdk yg br sethn dah pandai bukak YT lps tu tau akses ke laman lucah waduhhhh mmg bahaya sggh kalau x pantau n kawal ni

    ReplyDelete
  9. tq share sha..
    mrs pip mmg tak bagi anak anak smartphone juga.
    ada yt kids ni, nnt nak try juga download.

    ReplyDelete
  10. betul tu kaksha, youtube cuma medium, yang tentukan baik atau buruk tu penggunaan kita

    ReplyDelete
  11. saya pun guna youtube kid untuk anak-anak...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »