Monday, February 11, 2019

Suluk oleh Abdul Rahim Awang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Adoi.. Lama betul baru habis baca buku ini.. Ceritanya menarik.. Banyak misteri yang dikumpulkan menjadi satu cerita.. Cumanya terganggu sikit dengan drama Korea.. Itu yang kejap baca, lepas tu letak.. Lepas tu sambung.. Hahaha..

Penulis memang berjaya mainkan emosi Sha sebagai pembaca.. Misteri dibina bermula dari awal cerita dengan kehadiran watak-watak yang tak dijangka ke Agrotek Garden Resort.. Dari penghuni yang tiba-tiba muncul, pengawal keselamatan, pasangan bercinta yang terhalang, pekerja resort dan juga penghuni disekitar.. Masing-masing ada cerita yang disembunyikan.. Usaha pihak berkuasa dalam membantu menempatkan semula banduan di kalangan masyarakat juga diceritakan di dalam ini.. Owh ya.. Ada sedikit elemen seram tapi tak mengganggu pun.. Sebab lebih pada misteri antara watak dan hubungan antara mereka lebih mendominasi cerita ini..

Sha baca pada 06.02.2019 dan selesai pada 09.02.2019...


Koleksi peribadi Sha..
Terbitan Tebook Press

9 comments:

  1. air hausboom tu pun lately membangkitkan misteri dlm soc med😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul tu anies.. tu yang gandingkan mereka.. hahaha..

      Delete
  2. Replies
    1. sambil baca buku kena ada air best jadi teman.. hehehe..

      Delete
  3. Pastu air kat sebelah tu model buku ke? :P

    ReplyDelete
  4. hausboom? macam menarik saja kak sha. hahaha nak try jgak ni. pengaruh2..hahahaha

    ReplyDelete
  5. Suka novel uh mainkan emosi kkita

    ReplyDelete
  6. nampak air hausboom jah ni hahahah nak kena cari ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »