Tuesday, February 12, 2019

Less Than Evil (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini ohsem betul.. semuanya bermula akibat pembunuhan budak sekolah.. Ada 2 saksi yang melihat pembunuhan tersebut.. Kerana ingin melindungi adiknya dari menjadi saksi, Woo Tae-Seok telah menyebabkan Bae Yeo Wool terdedah kepada pembunuh itu.. Bae Yeo Wool hilang dan maknya dibunuh.. Woo Tae-Seok percaya yang Bae Yeo Wool masih hidup dan terus mencari serta berusaha untuk menangkap pembunuh yang terlepas akibat polis yang menerima rasuah.. Cerita ini memang complicated dan jadi lebih complicated bila Bae Yeo Wool muncul sebagai Eun Sun Jae yang disyaki membunuh ibu bapa angkatnya.. Pergh!! Memang suspen la bila pembunuh, polis dan mangsa saling berjumpa dan cuba menangkap antara satu sama lain.. Pelakon yang bawa watak Woo Tae-Seok dan Eun Sun Jae tu memang ohsem..

Less Than Evil
Also Known As: Luther; Nappeun Hyeongsa; Bad Cop; Bad Detective
KDrama | Suspense, Psychological, Crime, Detective, Investigation | Western Series Remake | 32 Episodes | 3 Dec 2018 - 29 Jan 2019 |
Sinopsis | It is a crime drama about the psychological games between a detective with a strong sense of justice but tormented by the crimes he solves, and a genius woman who is insensitive to her own death.

A remake of the UK series "Luther".

7 comments:

  1. Aaaaa senipsis dia macam best jer..

    ReplyDelete
  2. oo..best ye citer ni, kena masuk list nih..

    ReplyDelete
  3. Okay, sebab drama dia ni pasal crime, so saffaa akan tengok the next time ada masa free^^

    ReplyDelete
  4. haaaa onnnnn... macam menarik review kak sha ni. hahaha terjebak lagi sekali. tq kak sha

    ReplyDelete
  5. sekali lagi hero bkn muka jambu boleh bw watak best dan ohsem... tak gitu? hahahah

    ReplyDelete
  6. wahhhh genre crime ni , mcm best.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »