Wednesday, February 13, 2019

Cerita Cinta Kita oleh Syamnuriezmil

Assalamualaikum..
Hye semua..

270 muka surat sahaja tapi berjaya memberi rasa yang pelbagai pada Sha.. Buku ini berjaya Sha habiskan sekali hadap.. Ceritanya simple tapi menarik.. Penulis berjaya memasukkan elemen kelakar, comel, penyiasatan dan sedikit aksi membuatkan ceritanya nampak segar.. Baca novel ini buat Sha jatuh cinta dengan watak heroinnya si Jay.. Jay yang comel tapi punya mulut yang berbisa.. sekali dia cakap memang boleh makan dalam.. Heroin yang tak lembik.. Senang cakap novel ini memang comel dan simple..

Sha baca dan selesai pada 11.02.2019..

(ebook - PNM e-Reader)

6 comments:

  1. Saya tak pernah lagi baca buku Syamnuriezmil yang ni. Saya banyak beli buku baru beliau. Sekarang baru nak mula beli sikit-sikit untuk buat koleksi­čśů

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak buat koleksi buku beliau.. Tapi buku nukilan beliau memang banyak.. tak terkumpul rasanya.. hehehe

      Delete
  2. dah few weeks stop baca novel , busy betul jadi housewife urus anak anak sekolah ni..adeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Housewife memang busy.. dari celik mata sampai pejam mata.. ada je nak dibuat..

      Delete
  3. novel ni ke yg adaptasi ke drama?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »