Saturday, February 23, 2019

Fantastic Beasts : The Crimes of Grindelwald (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Akhirnya dapat juga tengok filem ini.. Best dan magical.. Sha suka watak Grindelwald dan Newt.. Dua kerekter yang unik.. Tambah pula yang bawa watak Grindelwald tu pelakon Johnny Deep, lagilah suka.. Hehehe.. Aura jahat dia lain macam gitu..

Si Newt tu pula best sebab dia magizoologist.. Bila tengok dia dengan haiwan memang syok.. Sha suka filem sebab haiwan yang diorang create tu, selain jalan cerita dia.. Rasa terpesona je tengok magical creature dalam filem ini.. Walaupun pelik tapi ada keistimewaan dia.. Rasa macam masuk dunia lain.. Gitu.. Bahagian yang tak seronok bila, filem ini bersambung.. Warghh!! Stress.. Hahaha..

 Poster dia ohsem..

6 comments:

  1. Saya dah tengok filem ni. Walaupun bukan peminat filem & hanya temankan kawan je, tapi rasa berbaloi bayar tiket wayang.

    ReplyDelete
  2. Best gila kan cerita Fantastic Beast 2 ni, kak sha. Very magical, suka jalan cerita dia, watak dia..semualah. Tak sabar nak tunggu sambungannya nanti :D

    Fatina Mudz || The Infinity Words

    ReplyDelete
  3. Ika tak tengok lg kak sha hehe. nanti nak tgk la. Baca review kak sha mcm best je hee

    ReplyDelete
  4. sy hampir x kenal johnny depp hahahah

    ReplyDelete
  5. ni nak kena cari cd la kalau mcm ni...

    ReplyDelete
  6. tak tahu pulak kewujudan movie ni. Boleh cari ni nanti kalau ada masa lapang nak layan movie :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »