Tuesday, March 26, 2019

Captain Marvel (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..


Kebetulan sangat dapat menonton wayang berdua dengan encik suami.. Boleh tahan jugalah filem ini.. Walaupun banyak kritikan yang diberikan untuk filem ini tapi hanya filem ini je yang available untuk ditonton.. Makanya jomlah nonton..

Pada Sha filem ini okay.. Not bad.. Asalnya dari kartunkan jadinya tak adalah nak expect tingi-tinggi.. Cerita superhero lagipun.. Mestilah hero kalah sikit lepas tu menang banyak.. Hehehe.. Tapi watak Captain Marvel ini encik suami cakap merangkumi perwatakkan dari Iron man, Captain America dan juga bebudak.. Hehehe.. Okay je.. Tapi memang tak sangkalah yang jahat tu sebenarnya dekat.. Babak lawan dia pun not bad.. Part kucing dan kenapa mata Fury buta pun kelakar.. Tapi scene post credit yang first tu memang buat tak sabar nak tengok Endgame..

Sumber Gambar Wikipedia..

17 comments:

  1. orang kritik nape eh? sebab heroin ke? macam best juga cite ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. dikritik.. katanya kurang umph.. Pada Sha okaylah.. boleh layan.. Ada babak kelakar, aksi.. yang best tak ada cintun2 dan hero dia pompuan..

      Delete
  2. Bosan sikit lah plot dia tapi okk lahh. Memang power betul lah captain marvel ni. Tak sabar tgok end game.

    ReplyDelete
  3. menarik ni.. skrg berbelah bagi upin ipin atau captain marvel. hahahaha

    ReplyDelete
  4. lama tk tgk wyg..ank plak ajak tgk upin n ipin

    ReplyDelete
  5. Ana kurang layan movie mcm ni. Tp kadang tu kalau dah buka layan je.

    ReplyDelete
  6. sy rs la kan kalau watak Carol Danvers ni dipegang oleh Jennifer Lawrance mgkn lg menarik kot... Brie Larson ni mcm kureng sikit pd sy laa

    ReplyDelete
  7. Tak berkesempatan lg nak nengok cite ni. Ramai org ckp tak best sebab heroin bukan hero. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Sha pula suka je.. sesekali tgk pompuan jadi hero, handsome apa..

      Delete
  8. best movie ni.. baru tau asal usulnya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »