Thursday, March 21, 2019

Dua Nyawa oleh Asmar Shah, Dalila Dahri, Lokman Hakim

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ketiga dari Rak Buku Sha.. Kali ini tak dipilih siapa-siapa, Sha yang pilih.. Lepas baca novel Mr. Killer Smile yang memenatkan itu rasa macam kena baca buku thriller pula.. Hehehe..

Novel ini sangat menarik sebab ada 3 penulis yang berkerjasama menghasilkan novel ini.. Walaupun ada kecelaruan dalam penyampaian cerita namun mesej nya melekat.. Manusia akan pentingkan diri bila musibah menimpa.. 3 watak utama berjumpa dalam kehuru haraan yang berlaku.. Manusia menjadi ganas dan mula berbunuhan, yang terselamat terpaksa bersama dan bergabung.. Namun musuh tetap datang menyerang.. Tanpa disangka ada pengkhianat antara mereka dan pengkhianat itu sendiri tak sedar dia pengkhianat.. Memang plot twist betul.. Hehehe.. Menarik..

Sha baca pada 20.03.2019 dan selesai pada 21.03.2019..

Koleksi peribadi Sha..
Terbitan Lejen Press..

6 comments:

  1. wah..bestnya baca novel..cik nor xleh baca asyik menguap jer..:)

    ReplyDelete
  2. Gaya jalan novel nie macam nak berfikir sikit kan.. hihihi

    ReplyDelete
  3. Saya tak pernah lagi baca buku terbitan Lejen Press. Tapi menarik untuk tahu macam mana karya yang dihasilkan melalui gabungan 3 penulis.

    ReplyDelete
  4. bila bergabung idea mesti jalan cerita dia menarik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »