Sunday, March 24, 2019

The Dude In Me (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..


Filem yang sangat menarik.. Roh gangster tertukar dengan budak sekolah.. Hahaha.. Kelakar dan sweet je filem ini.. Suka Sha tengok lakonan Park Sung-woong.. Walaupun watak dia keluar kejap-kejap je tapi memang bestlah.. Filem ini fantasi komedi.. Walaupun komedi namun ada juga nilai baik yang diberi.. Kisah buli di sekolah sering berlaku sama juga dalam filem ini.. Namun dalam filem ini, yang dibuli diajar untuk mempertahankan diri dan tidak membiarkan diri terus dibuli.. Pembuli akhirnya ditukarkan ke sekolah lain.. Barulah betul.. Tindakan dari kawan-kawan dan orang dewasa sebenarnya boleh membantu.. Ada juga babak kelakar bila budak sekolah yang mempunyai roh gangster meluahkan perasaan pada kekasih lamany.. Part ini memang lawaklah.. hahaha..

Cerita yang ringkas dan sweet untuk hujung minggu..

The Dude In Me @ 내안의 그놈
@ Naeanui Neukom @ The Man Inside Me
K-Movie | Released: 9 Jan 2019 | Genre: Comedy, Fantasy |
Dong-Hyun (Jin Young) is a high school student. One day, he falls from the rooftop and bumps into Pan-Soo (Park Sung-Woong) who is a passerby. Pan-Soo is a member of a criminal organization. When the two men wake up in the hospital, they discover that they have switched bodies.

11 comments:

  1. park sungwoong kalau pegang watak koemdi memang best..hehe

    ReplyDelete
  2. agree dgn tiara park sung woong kalu main watak komedi mmg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Sha tengok pun sebab beliau.. hehehe..

      Delete
  3. Mama Rasa mama bolrh layan cerita ni

    ReplyDelete
  4. genre switch body ni mmg selalu kelakar..sekrg tngok drama Spring Must Be Coming..kelakar jg..

    ReplyDelete
  5. lama tak tengok Korean movie/drama..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »