Monday, March 18, 2019

Ramen Meatball

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Berjaya juga makan Ramen.. Tapi bukan yang segera tulah.. Kalau yang itu memang tak berani nak makan sebab semua orang cakap pedas.. Yang ini Sha beli dengan orang melayu kita.. Kakak ini memnag meniaga makanan.. Macam-macam ada.. Kebetulan dapat balik ke Ayer Tawar jenguk abah, lajaklah ke Manjung.. Mujurlah kakak ini sudi masakkan untuk Sha.. Yang buat lagi terharu, dia cuma masakkan untuk Sha je.. Sebab Sha jauh dan teringin nak rasa dia punya Ramen.. Sebekas tu RM10 je.. Memang berbaloi-baloi dan sedap ya amat.. sesuailah untuk Sha yang tak makan pedas sangat ini.. Adik Sha kata kalau yang segera dari Korea tu rasa pedasnya 10 kali ganda dari yang Sha makan ini.. Pergh!! Memang taklah.. Korang kalau ke Manjung, Perak bolehlah order dengan kakak ini.. Cari je Facebook beliau Bonda Sha Hafizi.. Macam-macam masakan ada..

Masa adik Sha kahwin dulu, kami pernah order pulut kuning dengan kakak ini.. Sedap.. Memang berbaloi sangat..

Ramen bersama Meatball cheese.. Kalau makan dengan cheese tu kurang sikit pedas ramen tuh.. hehehe.. Sedap ya amat.. Kena dengan tekak Sha..

11 comments:

  1. Ana pun x pernah makan ramen sebab takut pedas effect gastrik. Tp teringin nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha sebab teringin tu yang beli.. Mujurlah tak pedas.. Tapi encik suami dengan adik kata langsung tak pedas..

      Delete
  2. hanya mampu tgk je kot sbb sy x mkn pedas hehehe

    ReplyDelete
  3. Ya Allah sedapnya kak Sha 😍 Tp xboleh makan skrg sbb perut meragam teruks huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pun Yea.. Tak sepedas ramen segera..

      Delete
  4. ada yg terbaru kan sha.. yg mee dia hitam tu.. katanye pedas gile.. x igt brand ape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tak makan yang segera tu Lea.. pedas ya amat..

      Delete
  5. Kat sg. buloh pun ada satu kedai jual ramen meatball mcm nie.. Selalu juga mkn.. sedap

    ReplyDelete
  6. menarik nyer, sha :)
    aida baru je merasa samyang ramen.
    pengaruh anak-anak tau.
    diorang lama dah menghasut aida beli kan samyang tu.
    diorang dok beli kat skola.
    pedas nyer mak aii!!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »