Sunday, March 31, 2019

Dia... Bangladesh Mari? oleh Liz Haliza

Assalamualaikum..
Hye semua..

Dah dua, tiga kali jugalah pinjam dan pulang dan pinjam balik buku ini.. Kali ini baru berjaya baca.. Hehehe..

Ismail menyamar sebagai pekerja dari Bangladesh.. Saja menyakat Ailis yang tak putus asa nak tahu adakah dia lelaki yang diselamatkan Ailis dulu.. Dalam pada seronok menyakat, cinta pun berputik.. Macam-macam cara yang Ailis lakukan demi membuktikan Ismail bukan dari Bangladesh.. Part nie memang kelakarlah.. Bila dah terbukti, mereka pun berkahwin.. Namun kekacauan datang melanda bila ada yang dengki melihat Ismail sihat dan bahagia.. Siapakah musuh dalam selimut??? 

Sha baca pada 28.03.2019 dan selesai pada 29.03.2019..

(ebook : PNM e-Reader)

Pinjam dari elib PNM.. 
Diterbitkan pada February 2016 oleh Penulisan2u..

10 comments:

  1. baca sinopsis pun dah best... kena cari novel la macam ni

    ReplyDelete
  2. Pernah nampak buku ni di kedai buku Popular tapi saya tak beli pun😅

    ReplyDelete
  3. sy byg kan kalau adaptasi ke drama, remy ishak laa hero dia hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. saya baca sambil membayangkan remy ishak tu hero dia.. tu je yang paling sesuai pun.. hahaha..

      Delete
  4. atotototo.. dia nak make sure that guy bukan dari Bangladesh baru nak kawen =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. memang kelakar bila baca usaha dia tu..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »