Friday, March 22, 2019

Random Photo #9

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berjumpa lagi di entry koleksi gambar makanan dan entah apa-apa yang Sha tangkap menggunakan Telefon Redmi Notes Sha.. 

Boko Ubi dan Talam Pandan.. Manisan yang sedap.. Sebekas RM3 je..

Imani kena bawa pergi sekolah tapi mak lupa.. Hantar kemudian.. hahaha.. Bila mak dah berusia..

Sarapan pagi sebelum ke Perpustakaan Negara Malaysia untuk mengambil buku sumbangan.. Mee Rebus Sha memang plain macam ini sebab Sha tak suka taugeh, daun bawang dan bawang goreng.. Hahaha.. Kuah dia pekat melekat.. 

Ini pula adalah menu lewat petang Sha.. Dibungkus semasa perjalanan pulang ke Poli dari PNM.. Berger Crunchy Nacho Tendergrill Burger King yang ohsem..

 Black Mocha Frappe + Bubble (RM11.80) dari Each A Cup yang ohsem dan memuaskan tekak.. Hanya di Tesco Sri Manjung.. Tempat lain Sha tak pernah beli..

Susu Kurma & Yogurt Mixed Barries jenama Farm Fresh.. Beli dekat adik.. Dia jual 6 kotak comel ini RM15 je.. Sekejap je dah tinggal 2.. hahaha..

Melaksanakan tugas harian membalut buku.. Minggu ini dan minggu depan kena bertugas di kaunter sirkulasi..

Baru dapat buku sumbangan dari Perpustakaan Negara Malaysia untuk Perpustakaan tempat kerja Sha.. Bertambah koleksi buku..

Alhamdulillah.. Pokok Mulberry yang dicantas sudah mengeluarkan putik baru.. Pokok ini memang sentiasa perlu dicantas supaya bercambah baru dan berbuah..

10 comments:

  1. kita suka yang susu mixed berry yougurtt tu.. 😍

    ReplyDelete
  2. sedapnya mee rebus tu sha :)

    ReplyDelete
  3. wahhh pokok mulberry kaksha sihat ea, pokok saya dah mati dah :(

    ReplyDelete
  4. Banyak cerita menarik Dlm Satu post

    ReplyDelete
  5. agak2 bila keluar buah tu? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buah dah ada dah tu Anies sekali pucuk baru.. Pokok ini memang akan berbuah tiap kali tunas baru keluar.. sebab tu dicantas..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »