Assalamualaikum..
Hye semua..
Masak apa tu?? Lama tak makan pucuk ubi.. Weekands hari tu beli satu ikat pucuk ubi di pasar pagi.. Boleh dua kali masak.. Jadinya MIL buat tumis air pucuk ubi dan esoknya Sha buat masak lemak pucuk ubi.. Tumis air tu yang paling senang.. Nanti Sha kongsikan caranya ye.. Hari ini nak kongsikan cara masak pucuk ubi cara Sha..
Masak Lemak Pucuk Ubi
Pucuk ubi dibasuh
Santan
Cili padi
Kunyit Hidup
Bawang Merah
Cili padi
Air
Cara Memasak
Sedapnya, lama dah tak makan pucuk ubi.
ReplyDeletefeveret nih... nasi dalam pinggan dah habis pun x bangun lagi, ralit ratah.. hahaha
ReplyDeletehantar laa semangkuk ke sini
ReplyDeleteAlahai sedapnya lapar pula mama
ReplyDeletedah lama tak makan pucuk ubi ni
ReplyDeletebaru weekend lepas makan ni.
ReplyDeletekat kedai.
aida sendiri tak pernah masak kat rumah :)