Wednesday, March 20, 2019

Mr. Killer Smile oleh Ruby Nur Airis

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pilihan kedua dari Jannah.. Boleh tengok di entry SINI.. Buku ini dihadiahkan kepada Sha.. Lama dah ada di rak.. Akhirnya dibaca juga.. Hehehe.. Buku ini kalau tak salah ada sambungannya.. Boleh tengok di SINI..

Novel ini mulanya Sha ingatkan sangat tebal, rupanya kualiti kertas yang digunakan tu membuatkan novel ini nampak tebal melampau.. Novel ini hanya ada 555 muka surat sahaja.. Kisah auni yang terlalu memendam dan pemalu.. Kisah Iskandar yang terlalu berdendam.. Dua manusia ini bersatu kerana janji.. Saling mencintai tapi tidak meluahkan.. Perkahwinan yang terbina tanpa ada komunikasi akhirnya meretakkan hubungan yang baru mula nak berputik.. Peritnya hubungan perkahwinan bila terpaksa merahsiakan.. Cerita ini memang complicated betul.. Complicated pada emosi antara Auni dan Iskandar.. Gigih Sha baca.. hahaha..

Permintaan dari Jannah..

Sha baca pada 19.03.2019 dan selesai pada 20.03.2019..

Koleksi peribadi Sha..
Terbitan Kaseh Aries Publication..

9 comments:

  1. 555 muka surat tebal juga tuuu hihi

    ReplyDelete
  2. Itulah nampak tebal. Tapi sebab kertas ya...
    Gulp! sehari sehari je boleh habis huhuhuuuu...

    ReplyDelete
  3. Selesai satu ye..alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. ika tgh tngu turn ika nak baca buku ni dekat pnm huuuuuu T.T

    Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/03/book-review-bila-cinta-milik-dia-by.html

    ReplyDelete
  5. strategi pemasaran tu agar nmpk tebal dan pembaca excited nk bc... novel terlalu nipis xpuas nk bc

    ReplyDelete
  6. Macam best je jalan ceritanya. Nak cari lah nanti.

    ReplyDelete
  7. terbaek. sambil membaca sambil layan hot cup.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Kalau dah mmg hobi membaca ... dlm tido mimpi baca novel tak Sha hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »