Shoplinks.Asia

Friday, April 21, 2017

Tips Membeli Buku Lebih Murah Dari Kebiasaan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Meh Sha nak share tips menarik

Tips Membeli Buku Lebih Murah Dari Kebiasaan
1. Beli buku secara digital (e-book)
    - anda boleh menjimatkan masa & wang untuk pergi kedai-kedai buku
    - harga lebih murah daripada buku fizikal

2. Menggunakan kad keahlian
    - Anda boleh mendapatkan kad keahlian di kedai-kedai buku seperti Popular, MPH Bookstore,
      SMO Bookstore & Karangkraf Mall
    - Dengan kad keahlian, anda boleh mendapat sekurang-kurangnya 10% diskaun.

3. Kunjungi kedai buku terpakai
    - Anda boleh kunjungi kedai buku terpakai di Malaysia
    - Harga yang ditawarkan lebih murah dari kedai buku yang lain

4. Pembelian melalui penerbit
    - Anda boleh terus membeli melalui penerbit & penerbit juga kekadang memberikan diskaun
      20%-30%.

10 comments:

  1. selalu beli buku di Popular je, itu yg paling dekat dgn rumah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada kad popular pun best kan tiara.. diskaun dekat popular pun best2..

      Delete
  2. kedai buku terpakai.tak pernah tau ada kedai mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Ana.Kalau kat sini banyak pilihan.. macam2 jenis buku ada.. novel BM, bila.. komik.. buku pelajaran.. Sha suka pergi kedai buku secondhand nie.. paling kerap dekat central market.. memang portal lepak masa bujang..

      Delete
  3. pernah cuba beli ebook, tp itulah mata xtahan silau so xbest. bli buku kt mph or mana mana kedai buku baru best hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun jarang baca Online.. best lagi baca yg fizikal..

      Delete
  4. lama irda xbeli buku ..tq dear for sharing

    ReplyDelete
  5. beli dgn penerbit tu rasanye lebih teruja..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI