Assalamualaikum..
Hye semua..
Hye semua..
Kulat sisir @ cendawan Shisaw..
Memang sedap..
Memang sedap..
Semangkuk ini Sha beli RM3
Rendam dulu tau.. Bagi buang pasir dia..
Potong bawang, cili dan kunyit untuk ditumbuk..
Hiris bawang dengan cili merah..
Kerang ini Sha beli yang dah siap kopek.. Semangkuk ini RM2.40..
Tapi lagi sedap kalau beli kerang, rebus dan kopek..
Lagi umph rasa dia..
Sha pakai santan kotak je..
Pekat juga santan dia untuk sekali masak..
Masukkan semua bahan dalam kuali, gaulkan dengan tangan.. Renehkan sampai kerang dan cendawan masak tau
Yeah!! Dah siap..
Nampak sodap ^^
ReplyDeleteCubalah masak anis..
DeleteSedapnya nampak tu Sha. 😋
ReplyDeleteMemnag kesukaan sha nie..
DeleteSedapnya kak kulat sisir ni! selalu juga suruh mak buat hehe.
ReplyDeletekadang-kadang mak saya buat masak sambal ja. dua-dua best.
Buat sambal sedap eh.. Nanti bolehlah akak cuba lak..
DeleteUikkk sedap ke cendawan ni.. tak pernah makan.. ngeeee
ReplyDeletesedap lea.. tapi susah nak jumpa..
DeleteOh macam tu cara masak cendawan sisir..
ReplyDeleteSaya baru tau Sha.. Tak pernah makan tapi tau lah cara nak masak mengikut resepi Sha nanti..
Alhamdulillah.. Semoga bermanfaat..
DeleteTapi kulat nie memang susah nak jumpa.. rare.. hehehe
Nampak macam sedap jea, walaupun blum penah makan kulat sisir nie..
ReplyDeleteaida pun x pernah makan lg kulat ni, sha.
ReplyDeletekalau2 la jumpa, mcm nak try membeli nyer.
tiru resepi sha ni hah :)
kalau kat tempat sy panggil cendawan busut.
ReplyDeletehehe. dapat pulak gulai. pehhh memang terbaikkkk...