Shoplinks.Asia

Friday, April 14, 2017

Muhasabah Cinta oleh Edcoustic

Assalamualaikum..
hye semua..

Sha nak share satu lagi lagu yang Sha suka..
sebenarnya lama dah suka lagu ini tapi tak tahu tajuk..
Lepas tu, baru ini masa pergi Kursus dekat INSTUN, diorang ada pasang video lagu ini..
Masa ini tengah tunggu audience dan juga penceramah..
Masa tu baru macam.. Owh.. ini tajuk dia..

Lagu dia best.. terutama sekali dua rangkap ini..
Kata kata cinta terucap indah
Mengalir berdzikir di kidung do’a ku
Sakit yang kurasa biar
Jadi penawar dosaku

Butir butir cinta air mataku
Terlihat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi Muhasabah cintaku


Lirik penuh kat bawah ini..

Muhasabah Cinta
Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari Mu
Kupasrahkan semua pada Mu

Tuhan baru kusadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta Mu

Kata kata cinta terucap indah
Mengalir berdzikir di kidung do’a ku
Sakit yang kurasa biar
Jadi penawar dosaku

Butir butir cinta air mataku
Terlihat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi Muhasabah cintaku


Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan Mu

6 comments:

  1. Sha.....wah lagu ni...
    Lagu lama ....ni one of my ever best fav song...
    Mmg suka lagu ni...
    Thanks for sharing this ...
    Salam jumaat Sha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jumaat Mrs Pip..
      Tu la.. lama da dengar lagu nie tapi tak tahu siapa nyanyi dan tajuknya apa..

      Delete
  2. Tuhan baru kusadar
    Indah nikmat sehat itu
    Tak pandai aku bersyukur
    Kini ku harapkan cinta Mu - deep 😢

    ReplyDelete
  3. Memang best lagu ni. Ada kawan sy yg first time dengar lagu ni, menghayati betul dia

    ReplyDelete
  4. tak pernah dengar pula nak kena cari n dengar ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI