Tragedi Hari Selasa : Imani #1 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 25, 2017

Tragedi Hari Selasa : Imani #1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Petang selasa (23.05.2017) Sha bawa Imani pergi Klinik Tanjung Malim..
Sebab risaukan..Sha nak check semula..
Sebab masa cikgu bawa Imani jumpa doktor di Klinik 1Malaysia tu, sha tak ada..
Hati rasa tak tenang.. Lagipun doktor tak boleh nak check menyeluruh..
Imani menangis dan tak nak duduk diam..
Doktor cuma dapat keluarkan serpihan warna tu sahaja..

Masa daftar tu, petugas kaunter suruh terus pergi kecemasan dulu..
Masa dekat kecemasan tu, nurse tu tengok dalam telinga Imani dan nampak ada sedikit darah..
So nurse tu suggest untuk jumpa doktor..
Kalau tengok memang nampak macam gegendang telinga Imani cedera..
Bila doktor tengok, doktor cakap tak ada apa..
Bawa balik pergi emergency untuk cuci telinga tu..
Sebab ada darah beku.. Memang luka tapi darah dah tak mengalir..
So pergi lah balik emergency untuk cuci..
Lepas cuci, doktor tengok balik..
Dan doktor kata telinga Imani okay..
Gegendang dia pun okay.. Yang luka tu telinga dia..
Tak kena gegendang pun..
Cuma doktor minta pantau jugalah..
Kalau ada apa-apa yang pelik terus bawa ke emergency Hospital Slim River..

Lega rasanya bila tengok Imani okay..
Telinga dia pun okay..
Alhamdulillah..

8 comments:

  1. Haisss merisaukan betul ye sha kalau jadi camni.. bebudak mane tau bahaya ke idok perbuatan mereka.. hurmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Lea.. tak tenang hati dibuatnya..

      Delete
  2. Alhamdulillah tiada apa-apa yang serius.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah nothing serious. Take care Imani comel.

    ReplyDelete
  4. What happened? Kenapa dgn telinga imani?

    ReplyDelete
  5. Allah, kalau bab telinga ni teringat kat kawan. Dia selalu sakit bahagian telinga

    ReplyDelete
  6. adoi lah anak...ada2 jer....syukur lah xda apa3

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..