Shoplinks.Asia

Saturday, May 27, 2017

Death Note (Anime) 2006

Assalamualaikum..
hye semua..

Minggu ni memang layan filem dengan animasi je..
Minggu nie mood merudum untuk membaca..
Semuanya sebab 5 buah buku yang Sha beli dengan Karangkraf Mall tak sampai-sampai lagi..

Kali ini kita layan animasi Death Note pula..
Bukan apa, ada orang kata animasinya lagi best..
Sha pun trylah tengok..
Yup.. Sha setuju sangat.. Animasi dia memang best..
Watak Light Yagami tu betul-betul dark.. Hehehe..
Animasi ni ada 37 episod.. Setiap episod lebih kurang 20 minit..
Memang best dan fun sangat menontonnya..

Kalau tengok animasi ini, dia lebih detail dan dark sikit dari filem..
Firstly sebab animasi yang dibuat itu sendiri..
Watak-wataknya masih sam dengan dalam filem..
Cuma cara buku tu dijumpa..
Pembunuhan dan pertempuran antara L dengan Kira tu lebih ohsem..

 
Sumber : Wikipedia

5 comments:

  1. Tak pernah try lagi layan anime ni :D

    ReplyDelete
  2. Wahhh hahah akak layan juga ya anime.. sy dah tgok Death Note nie.. mmg best.. marathon seharian tgok anime nie hehe

    ReplyDelete
  3. selalunya manga lagi detail, lagi senang nak paham cite bagi saya la. kak sha asyik post pasal death note je rasa nak layan balik pula cite ni dan tgk movie baru dia..hihi

    ReplyDelete
  4. Boleh geng dengan Sha lah. Saya minat gila anime

    ReplyDelete
  5. alamak mv tak layan anime ni haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI