Shoplinks.Asia

Monday, March 30, 2015

Demam Campak (Part 2)

Selepas dua minggu kami bercuti..
Imani semakin pulih..
Kesan2 campak dah mula mengering..
Alhamdulillah..
Imani pun dah semakin kurang menggaru..
Cuma bahagian kaki dan tangan dia kulitnya menggelupas dan ada kesan melepuh..
So untuk memastikan dia nya campak tu hilang
Aku gunakan bedak sejuk (Mak mertua i buat sendiri nie)
Aku juga gunakan losyen Tea Tree jenama Cosmoderm untuk melembapkan kulit dia yg kering..
Untuk mandian dia, aku pakai sabun Neem jenama Margo..
Katanya elok untuk mereka yang terkena campak..
Sabun nie diperbuat dari daun semambu..

Kita hanya berusaha Allah juga yang menyembuhkan..


 Bedak sejuk yang dibuat sendiri oleh Mak Mertuaku

Inilah sabun dari daun Mambu..
(Kalau xnak guna yang nie, ada lagi jenama lain..Search je kat Encik Google)

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI