Tuesday, May 26, 2020

Day 69 | Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini Sha memulakan aktiviti Brisk Walk yang lama dah tergendala.. Makan tidur, makan tidur je sepanjang PKP/PKPB ini.. Badan pun dah lemau.. Mula tu macam malas je.. Tapi gagahkan juga.. Lepas tu balik rumah untuk masak dan berehat.. Keluar kejap pergi Mr DIY untuk carikan sarung tilam untuk anak-anak.. Disebabkan tak boleh bawa budak-bufak masuk kedai, Sha buat video call je.. Biar mereka pilih design apa yang mereka nak.. Lepas tu singgah rumah sepupu encik suami untuk hantar barang.. 

Sejuk je cuaca pagi ini.. Mendung dan redup.. Lepas habis je Brisk Walk, hujan turun.. Hehehe..

Menu hari ini.. Nasi goreng telur dan daging black paper.. 

Alhamdulillah.. Dapat kuih raya dari jiran sebelah rumah.. Gebu gebas tart dia..

9 comments:

  1. Sedapnya tengok kuih tart nenas gulung tu...

    ReplyDelete
  2. Dana masih tak mula ber briskwalk lagi... asal pagi asik gerimis je sini

    ReplyDelete
  3. Kami tak start beriadah lagi.. heheh..
    Duk riadah tengok TV je..

    Selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  4. abis pe'od ni, aida nak kluarkan set sauna, sha.
    nak bersauna tiap pagi semula. sihat kan badan.
    nak brisk walk kat taman ni, tak berani. sebab tak ramai penduduk, kan.
    seram plak nak brisk walk sensorang.
    then nak buat plank & squat challenge. in shaa Allah.
    nanti kalau da keje pun, nak proceed.

    ReplyDelete
  5. dah lama tak brisk walk mungkin weekend ni boleh buat bagi badan berpeluh banyak sikit

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »