Cabaran 7 Hari Blogging - #7 Kenangan Pahit - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, January 8, 2017

Cabaran 7 Hari Blogging - #7 Kenangan Pahit

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini berakhirlah sudah cabaran 7 hari Blogging...
Tajuk yang terakhir ini tajuk yang paling susah rasanya..
Susahlah juga sebab banyak juga kenangan pahit dalam hidup ini..
Tapikan kerana kenangan pahit nie jugalah Sha semakin dewasa dan matang..

Kenangan paling pahit dalam hidup Sha bila Sha down giler masa 2012..
Tekanan kerja yang melampau dan juga tekanan perasaan..
Masa nie memang stress yang teramat..
Sampai kena gi kaunseling lah..
Pergh!! Kalau boleh memang tak nak lalui lagi dah..

Sha siap amik cuti tanpa gaji tau..
Sebabnya masa Sha stress nie, Sha tengah mengandungkan Imani..
Lepas je bersalin pada bulan 3, Sha terus apply cuti tanpa gaji sampai 31.12.2013..
Lama gila Sha cuti..
Bertenang dan berehat di rumah..
Biarlah tak ada gaji daripada stress dengan opis..

Masuk balik kerja pada 2014 Sha dah mula bijak pandai..
kerja hanya pada 8.00pagi sampai 5.00 petang sahaja..
Sabtu kalau berkelapangan, Sha joint..
kalau tak memang tak adalah..
Bagi tau siap-siap dekat bos, tak boleh joint aktiviti luar..
Mujurlah bos Sha supportive dan faham..
Itulah dia.. Kenangan yang sentiasa menghantui..


6 comments:

  1. Semoga terus ceria ye Sha. Pengalaman lalu jadikan pengajaran buat kita InsyaAllah. Keep positive and smile always :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Ana.. try tp keep positive..

      Delete
  2. kna gigih kalau nk buat entri cabaran macam ni.. all the best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. tu la.. tak gigih, memang separuh jalan je..

      Delete
  3. hi sis, saya datang singgah sini :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah MV buat masa ni masa lagi boleh balance kan...kerja sabtu ahad mmg dah terbiasa since kat matrik....sha cuti tanpa gaji berapa lama...sha lantikan bila..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..