Sunday, January 8, 2017

Penulis - Syasya Bellyna

Assalamualaikum..
hye semua..

Penulis yang comel ini memang best..
Sha pernah menang peraduan anjuran beliau.. Klik SINI.
Hadiah dia ohsem okay..
sebab tu Sha suka membaca dan add penulis novel di Facebook Sha..
Kadang-kadang penulis akan buat contest sebagai menghargai peminat..
Kalau beli buku dengan penulis, selain dapat signiture.. Kadang-kadang ada gift..

Antara karya beliau (sumber di SINI) ialah:
  1. Puisi Merdeka – 2003, Anjuran SMKSP, Sepang
  2. Kemerdekaan – 2003, Anjuran SMKSP, Sepang
  3. Esei Rentetan Kembara Merdeka - 2005, Peringkat Negeri Pahang
  4. Puisi Perjalanan – 2005, Expo buku DBP
  5. Puisi – 2006, Majalah sekolah SMKPB, Kuantan
  6. Terukir di Hati, Antologi Detik Terindah bersama Fair & Lovely – Feb 2014, ALaf21 & Unilever Malaysia
  7. Hujan Rintik-rintik, Antologi Jiwa Kacau : Gaun Berdarah – April 2014, Alaf21
  8. Semua untukmu – 2014, self-publication
  9. Secantik Magical Rhododendron, Mini Novel Terpilih Resepi Cinta vol. 1 – Nov 2014, October Love
  10. Ganggu, Antologi Seramshit 1.0 – Mac 2015, October Love
  11. Malam Ogos, Antologi Permainan Maut – Oct 2015, Buku Prima
  12. Ghaib, Antologi Seramshit 1.5 - Nov 2015, October Love
  13. Wujud, Projek Seram Istana Lama – Mac 2016, Buku Prima
  14. Obses - April 2016, Alaf 21

Kalau nak kenal penulis ini dengan lebih dekat, boleh ke
Blog : About Me
Facebook : Syasya Bellyna, Seramlicious - Slot Alam Ghaib
Wattpad : SyasyaBellyna

Banyak juga karya beliau yang Sha tak baca lagi..
Buku yang masih ada dekat Sha, OBSES je..

5 comments:

  1. Belum berpeluang lagi baca karyanya ��

    ReplyDelete
  2. dulu suka sangat baca novel..sekarang pun masih suka cuma tak ada kesempatan aje...insyaAllah nanti boleh try tengok...

    ReplyDelete
  3. Ramainya kak sha kenl penulis, rajin buat research ni..hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »