Imani ke Sekolah PASTI - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, January 6, 2017

Imani ke Sekolah PASTI

Assalammualaikum..
Hye semua..

Imani pun ke sekolah juga bermula hari Selasa (03.01.2017) di PASTI.. Anak dara yang seorang nie memang teruja dan excited nak kesekolah dari tahun lepas.. Mujurlah ada baju kakak dia yang masih elok masa kakak dia umur 4 tahun.. sukalah dia dapat pakai baju sekolah dan tudung.. Kawan-kawan lain pakai baju biasa..

Memang dia seronok.. Sha bawa dia gi pagar sekolah dia dah tersenyum gembira.. Walaupun ramai gak bebudak yang nangis dan tak nak ke sekolah tapi Imani relaks je.. senyum-senyum lagi.. Lega Sha tinggalkan Imani..

Tapi tu lah.. Request banyak anak dara seorang nie.. Nak lencana.. nak buku lah.. Jenuh gak nak terangkan kat dia.. hehehe.. Macam-macam ragam hari pertama nie..

Hari pertama - Teruja nak gi sekolah..
Bangun pagi tak nangis dan happy je..
Senyum je sepanjang masa..
Beg sekolah nak bawa sendiri.. tak nak orang tolong..

 
Hari kedua - Pakai baju sukan..
Memang happy je.. Mandi pun tak nangis..
Harapnya smapai hujung tahun lah macam nie.. 
Ada tag nama.. Bila tengok kakak dia punya pakai kertas pink, dia pun nak kertas pink juga..
Alahai Imani.. Jenuh nak pujuk..

6 comments:

  1. wah bagusnya imani. such a brave girl. hopefully nanti syafi pun mcm imani time nak masuk tadika :p

    ReplyDelete
  2. Alahai comelnya bidadari kecil kak sha. Jadi anak solehah ya Imani.

    ReplyDelete
  3. Smgt ny p skolah. Alhamdulillah, senang nak atur kan =)

    ReplyDelete
  4. wah..syamimi still kat taska permata..next year baru masuk kelas 5 tahun

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..