Shoplinks.Asia

Thursday, January 12, 2017

Jalan-jalan Naik MRT

Assalammualaikum..
Hye semua..

Ahad (08.01.2017) Sha ke Subang bersama adik-adik dan Abah..
Ada kenduri di rumah Paklong Sha..
Dalam perjalanan balik, adik bongsu Sha ajak naik MRT..

Peritiwa lucu berlaku pada kami masa nak masuk parking kereta di MRT Sg. Buloh..
Kami ingatkan, dari parking kereta boleh terus ke stesen MRT tu..
Jenuhlah turun naik tangga dan berpusing dalam parking kereta..
Rupanya kena turun ground floor pastu keluar dari bangunan tu ke bangunan sebelah..
Pergh!! Menyirap je.. Owh ya, sila pastikan kad Touch n Go anda ada duit minimum RM10 ye..
Parking tu guna kad Touch n Go..

Masa Sha pergi ini memang ramai umat manusia..
MRT masih lagi buat perjalanan percuma sehingga 16.01.2017..
So.. Jangan tunggu lama-lama.. Jomlah ramai-ramai naik MRT..

Sha naik dari Sg. Buloh sampai ke Semantan..
Pastu dari Semantan patah balik ke Sg. Buloh..
Duk dalam MRT nie sampai mengantuk-ngantuk lah..
Adik bongsu Sha dan anak-anak Sha lah yang paling suka..

Paling best bila Sha tengok ada stesen yang berdekatan dengan IKEA (Stesen Mutiara Damansara) dan One Utama (Stesen Bandar Utama).. Bestlah nak menyoping.. hehehe..

Jalan-jalan Naik MRT 
 
Jalan-jalan Naik MRT 
Mesin belum beroperasi..
Masih lagi percuma sehingga 16.01.2017
 
Jalan-jalan Naik MRT 
Stesen yang dah dibuka dari Sg. Buloh ke Semantan
Ada 14 Stesen semuanya..
 
Jalan-jalan Naik MRT 
Ramai owh orang..
 
Jalan-jalan Naik MRT 
Mereka yang teruja nak naik MRT..
 
Jalan-jalan Naik MRT 
Mereka berdua ni yang paling happy..

7 comments:

  1. 4 hari lg sblm due date kan. MRT ni nmpk lebih slesa & luas bbanding LRT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. tak lama je lagi..
      Memang agak selesa dan luas..

      Delete
  2. Best!! Siqah pun baru je naik last week. Bersungguh nak cuba. Hii

    ReplyDelete
  3. Bestnye...kita yg dok sg buloh nie pun x sempat2 lagi nak naik MRT nie... huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI