Tuesday, January 8, 2019

Membalut Buku di Mana-mana

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini dah hari kedua berkerja.. Meneruskan tugas harian seperti biasa.. Lemau rasanya bila dah bercuti lama.. Kikiki.. Meneruskan rutin harian sha di pejabat.. Antara tugas hakiki Sha ialah membalut buku selepas proses kataloging sebelum melakukan semakan pada rekod kataloging.. Gitulah bila ada sumbangan buku ataupun pembelian buku.. Jadinya balut buku ini dah macam makanan harianlah gitu.. Hahaha.. Ini antara tugas seorang Pembantu Pustakawan.. 


Jomlah membalut..

10 comments:

  1. dulu rajin juga balut buku ni sekali dengan novel saya balut tapi sekarang malas sikit..hihi

    ReplyDelete
  2. Mmg kalau dh cuti lama..masuk kj rs lemau kan hehe..selamat membalut buku

    ReplyDelete
  3. Semoga berkat usaha Sha membalut. Buku tahan lebih lama. Org pun selesa nk baca

    ReplyDelete
  4. Kalau dah lama cuti,mesti mood cuti still on walaupun dah start kerja😂

    ReplyDelete
  5. layan gak..bab membalut ni.. bila tgk hasilnya..kemas je. puas hati rasa. kan??

    ReplyDelete
  6. tingat zaman sekolah.. dok balut buku sendiri.
    mesti nak cari pembalut yang jenis kesat-kesat tu ehhe..

    ReplyDelete
  7. Bab balut buku ni mula2 ja as rajin... lepas tu dok tangguh2 lama2 sampai hari ni tak balut.. :D

    ReplyDelete
  8. tlg balutkan buku sy skali hehee

    ReplyDelete
  9. a'ah la.
    sha bekerja dgn buku, kan.
    menjaga nyer ialah membalut nyer la kan :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »