Thursday, January 31, 2019

Lost in the Gardens by J.H. Low

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku terakhir untuk Januari 2019.. Buku yang sangat menarik dan berwarna warni.. Sesuai untuk bacaan kanak-kanak dan dewasa.. Walaupun menggunakan Bahasa Inggeris namun perkataan yang digunakan tidak terlalu rumit dan boleh difahami kanak-kanak.. Yang paling seronok bila disertakan dengan gambar, lebih mudah untuk difahami dan menarik minat kanak-kanak..

Kisah Mei yang dibawa berjalan oleh ibunya dan kemudiannya terpisah dari ibunya.. Pengembaraan Mei mencari ibunya menemukan Mei dengan pelbagai keajaiban yang berjaya difantasikan oleh seorang kanak-kanak..

Sha baca dan selesai pada 30.01.2019..

(ebook - PNM e-Reader)

17 comments:

  1. bukan yg terlibat dgn 1mdb ker penulis ni? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan.. ini penulis.. nama penuh dia Low Joo Hong..

      Delete
  2. Terima kasih sebab menjadi top komentor blog ejulz JAN 2019..
    https://ejulz.blogspot.com/2019/01/senarai-pengomen-tegar-jan-2019.html

    ReplyDelete
  3. Kagum dengan Sha yang tak memilih bahan bacaan. Buku kanak-kanak pun Sha baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kena baca dulu, nanti baru leh terangkan kat anak-anak..

      Delete
  4. wah, banyak buku dpt baca bulan ni. Thaniah Sha

    ReplyDelete
  5. Bila menarik kanak2 pun suka baca kan.

    ReplyDelete
  6. igt td Jho Low yg tulis hehehe

    ReplyDelete
  7. menarik utk anak2 juga buku ni kan Sha

    ReplyDelete
  8. comelnyaa buku tuu. sesuai utk budak2..
    Kita singgah n follow sini ya. sudilah jenguk blog kita nanti
    https://faradidi.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. wahh,my 'must read' type of book! >_<

    ReplyDelete
  10. wah sesuai untuk bacaan kanak2...menarik juga kalau orang dewasa yang baca

    ReplyDelete
  11. Saya kalau nak baca novel English, cari di kids section je sebab tak panjang sangat dan bahasa mudah faham. Kalau yang adults punya English novel, kena baca sinopsis dulu baru pinjam sebab kadang2 pening nak faham sebab guna English advance..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »