Wednesday, January 23, 2019

Children of Nobody (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Penat tengok cerita ini.. Banyak sangat teka teki yang diberi.. Tapi tu yang buatkan cerita ini menarik.. Episod pertama berjaya buat Sha tertarik untuk terus menonton dengan kemunculan budak perempuan berbaju hijau dan sebaris sajak yang ditinggalkan bila ada kematian.. Sajak yang menakutkan.. Masuk episod 7, mula timbul suspek yang berkemungkinan untuk membunuh.. Mayat makin bertambah, begitu juga dengan sajak.. Nak kata saling berkait macam tak ada kaitan.. Tapi bila tengok balik macam ada kaitan.. Pening..

Semuanya kerana penderaan terhadap kanak-kanak.. Bermulalah misi menyelamatkan kanak-kanak yang didera.. Namun cara yang digunakan salah.. Undang-undang diletakkan di tangan sendiri.. Mak Ayah yang mendera pula merasakan apa yang mereka buat tu betul untuk kepentingan mereka.. Dua sikap yang sangat bahaya dalam masyarakat..

Drama ini memang bermain dengan emosi tapi Sha seronok nak tengok sebab perkembangan ceritanya laju tak adalah perlahan.. Penjahat pun memang tak disangka.. Serious bila orang yang diteka tu tak nampak pun macam jahat.. Emosi yang diberikan oleh Cha Woo Kyung dan Kang Ji Hun dalam drama ini memang ohsem pada Sha.. Misteri budak perempuan berbaju hijau tu akhirnya terjawab.. 

 Children Of Nobody
Also Known As: Beuleundal Peureunhae; Red Moon, Blue Sea; Red Moon, Blue Sun
KDrama | Thriller, Mystery, Psychological, Drama, Detective, Investigation, Revenge | 32 Episodes | 21 Nov 2018 - 16 Jan 2019 | 

Sinopsis: Cha Woo Kyung is a child counselor who works at a children’s center. Her life seems perfect since she is married to a great husband and is pregnant. However, her perfect life doesn't last long, when an accident changes her life. She then meets Kang Ji Hun, a detective who is hurt for hiding his troubling past but is strict toward criminals and believes they should be punished to the full extent. (Source: MyDramaList)

10 comments:

  1. liez dah terjebak dgn drama korea jugak.. nnt boleh la tgk

    ReplyDelete
  2. Wow..macam best je. Dah lama tak tengok Kdrama, maybe boleh start balik ni..

    ReplyDelete
  3. mmg wujud situasi seperti ini dlm dunia realiti..so sad

    ReplyDelete
  4. macam nak kena tonton jugak nii..hehe

    ReplyDelete
  5. xleeeh hahaha jiwa x kuat nak tengok citer cemni. tengok Last Empress pun seram jugak kadang2 tu hahahaha..

    ReplyDelete
  6. Cerita Korea skrg mmg best2 kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »