Wednesday, January 2, 2019

Misi Hero oleh Hilal Asyraf

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sukses untuk buku kedua.. Kali ini novel remaja dari Hilal Asyraf.. Kalau dah baca Hero, Insya Allah akan faham buku Misi Hero ini.. Tapi kalau tak bacapun tak ada masalah untuk memahaminya..
Buku ini memang sesuai untuk bacaan remaja.. Mengajar anak remaja kita untuk mendekatkan diri dengan Allah.. Menghayati ajaran Islam yang sebenar..

Kisah Akmal yang menjadi anak yatim piatu dan ditempatkan di Kompleks untuk anak-anak yatim.. Malangnya Akmal tak bahagia.. Akmal dibuli dan dihina kawan-kawannya hingga menyebabkan Akmal kemalangan.. Namun selepas kemalangan, Akmal berubah menjadi kuat, berani dan pandai.. Akmal mula riak dan sombong.. Namun guru dan abang senior menasihati Akmal dengan lemah lembut.. Adakah Akmal akan berubah? Memang menarik..

Sha baca dan selesai pada 01.01.2019..


(ebook - PNM e-Reader)

8 comments:

  1. Bagus buku2 yg ada pengajaran utk bacaan anak2 kan. Mak pun boleh baca sekali.

    ReplyDelete
  2. lama tk baca tulisan Hilal Asyraf ni, dulu suka gak baca blog dia, kisah study kat Jordan.

    ReplyDelete
  3. ohh yang ni myra tak pernah baca lagi

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete
  4. Tajuk bukunya lebih kurang je rupanya. Tak berpeluang lagi untuk baca karya Hilal Asyraf ni.

    ReplyDelete
  5. pernah dengar dan jumpa Hilal Asyraf ni dulu kalau tak salah masa dia datang tempat belajar dahulu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »