Monday, January 28, 2019

The Villagers (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terminat pula dengan Ma Dong-Seok ini.. Walaupun tak handsome.. Tapi lakonan dia mantap.. Kali ini beliau berlakon sebagai seorang ahli gusti yang menjadi guru.. Kampung tempat beliau berkerja sebagai guru itu berlaku kehilangan seorang pelajar perempuan tapi polis dan pihak sekolah buat tak tahu je.. Siap cakap budak tu larikan diri dari rumah.. Walhal budak tu tak lari pun.. Bila Ma Dong-Seok ini mula menyibuk, tiba-tiba mayatnya dijumpai di sungai.. Rupanya ada konspirasi disebalik kehilangan dan kematian budak perempuan itu.. Memang ohsemlah bila tengok Ma Dong-Seok ini menolong pelajar dia mencari kebenaran..

The Villagers Also Known As: Ordinary People ; The Neighbors ; Dongnesaramdeul
KMovie | 7 Nov 2018 | Action, Thriller, Mystery, Drama, Investigation 
Ki-Cheol (Ma Dong-Seok) begins work as a contract gym teacher at a high school in a quiet countryside village. Ki-Cheol feels weird because a female high school student went missing, but nobody in the village seems to care. Only Yoo-Jin (Kim Sae-Ron), who is the missing girl’s friend, is sure that her friend has been kidnapped. Yoo-Jin and Ki-Cheol work together to find the missing girl, but Ki-Cheol learns that traces of the missing girl are disappearing.

11 comments:

  1. dia ni beri apa shj watak, mmg bgs lakonan dia... byg kan kalu dia hensem and jambu...rs nya dah smpi hollywood kot hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Anies.. kalau handsome memang jauhlah perginya..

      Delete
    2. lazim kt korea ni yg x hensem tu laa lakonan dia mantop

      Delete
  2. masuk dalam list sesiap, nt boleh cr hehe

    ReplyDelete
  3. suka dgn lakonan pelakon sado ni.. haha

    ReplyDelete
  4. tak ada rupa pon kalau acting best, memang best la jadinya..hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »